Guils estudia la viabilitat de la innivació artificial a Fontanera

L’alcalde de Guils de Cerdanya, Valentí Tuset, ha manifestat que una de les prioritats de l’equip de govern per aquest mandat és la innivació artificial d’un tram de 1.500 metres que permetria la connexió de l’àrea de recepció dels esquiadors de l’estació de Guils Fontanera amb l’àrea de la Llosa. “Si poguéssim executar aquesta obra, i garantim la neu en aquest espai, fem un pas molt important per a l’estació. És la inversió que necessita Guils Fontanera per assegurar la seva obertura cada any”, ha dit Tuset.

Els maldecaps de l’estació d’esquí nòrdic de Cerdanya són originats, cada temporada, per la manca de neu en el tram inicial del recorregut. Aquesta situació fa que els esquiadors, per tal de poder seguir els itineraris marcats a Guils Fontanera, hagin de fer aquests 1.500 metres amb els esquís a coll. L’altra problema per a les arques municipals, i que se’n deriva d’aquesta situació, és que obligatòriament el preu del forfet ha de ser més econòmic.

Fent la inversió en aquest primer tram de 1.500 metres, Guils Fontanera assegura l’accés a tota la resta dels itineraris senyalitzats, amb una oferta de més de 40 quilòmetres de pistes. I és que a la resta del complex hivernal no hi ha manca de neu, per la seva orientació i altura.

Tenint en compte l’alt valor turístic de Guils Fontanera i el potencial econòmic que representa pel municipi, Tuset assegura que l’actual equip de govern farà tot el que estigui al seu abast per a garantir la neu en aquest espai de l’estació. En aquest sentit, ja s’està elaborant, des d’últims de l’anterior mandat, un pla de viabilitat econòmica que ha de determinar el cost del projecte i quants anys seran necessaris per a la recuperació dels diners destinats.

Tuset ha dit que el pla de viabilitat marcarà la decisió final. “Estem convençuts que aquesta inversió és necessària per a Guils però no donarem cap pas fins a saber quin és el cost. No hipotecarem el poble”.

DSC09312-1024x768

Fotografia: Arxiu Estació

Enllaços:

http://www.guils.com/

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s