La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà presenta novetats

Acte de presentació de la Universitat d'Estiu de Puigcerdà a la sala d'actes de l'ajuntament de la capital de Cerdanya

Acte de presentació de la Universitat d’Estiu de Puigcerdà a la sala d’actes de l’ajuntament de la capital de Cerdanya

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà presenta en aquesta edició un total de tretze cursos, dues xerrades i una jornada, a banda de les activitats que s’organitzen de forma paral·lela. Així ho han anunciat aquest migdia, a la sala d’actes de l’ajuntament de Puigcerdà, els organitzadors de l’esdeveniment, en un acte presidit per l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira i que ha comptat amb el president de l’Associació Universitària de Cerdanya (AUcer), Francesc Armengol, i els vicepresidents Carles de Moxó i Àngels Terrones. L’activitat, que enguany farà 17 anys que s’organitza a la capital de la Cerdanya, es desenvoluparà entre els dies 13 i 18 de juliol.

Entre les novetats, Armengol ha volgut subratllar el fet que en aquesta edició l’AUcer i l’ajuntament han entrat a formar part de l’equip acadèmic de la Ramon Llull, amb la sèrie d’avantatges que això representa, i que enguany s’ha organitzat, per primera vegada, la Universitat d’Estiu Júnior.

VÍDEO FRANCESC ARMENGOL:

Els organitzadors esperen que aquest any hi hagi una xifra d’inscrits molt similar al de l’anterior edició, amb 450 participants, malgrat que s’hagin previst dos cursos menys. El volum d’inscripcions està essent superior al de l’any passat en aquestes dates, tal i com han confirmat els responsables d’AUcer.

Hi ha cursos per a tots els gustos (els podeu consultar a www.aucer.org). Cursos generals, de salut i benestar, de creixement personal i amb temàtica cerdana, com ara el curs d’introducció pràctica a l’arqueologia que es porta a terme al Castellot de Bolvir. En aquest cas, el fet de traslladar la Universitat d’Estiu fora de l’àmbit municipal i fer-me partícips els pobles de Cerdanya també ha estat un aspecte destacat pels organitzadors.

Finalment, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha tancat la presentació de la universitat d’estiu destacant que aquesta activitat és un projecte de sumes, amb la participació d’institucions, empreses, entitats i voluntariat, i és un projecte de continuïtat, després de 17 anys en els quals l’escola estiuenca de Puigcerdà ha viscut un creixement quantitatiu constant i qualitativament important.

La Universitat d’Estiu Ramon Llull mou entre professors, alumnes inscrits, voluntaris i organitzadors unes 1.500 persones al llarg d’aquests cinc dies. L’activitat és possible pels ajuts i aportacions d’administracions i empreses locals i comarcals que cobreixen el 40% del pressupost. La resta es finança gràcies a l’aportació dels inscrits.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s