Llista d’espera per entrar a l’escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa

Hora del pati a l'escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa.

Moment d’esbarjo a l’escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa.

El projecte educatiu plurilingüe que va començar fa tres anys a Sallagosa amb l’escola Jordi Pere Cerdà (hereus de l’escola Bressola de la Catalunya nord) creix any rere any en nombre d’inscrits. En aquests moments, per al curs 2015/2016, l’escola és al límit de la seva capacitat amb 31 alumnes. I té, a més, una llista d’espera d’escolars que es quedaran sense plaça. Els responsables del centre escolar expliquen que l’únic condicionant que els impedeix tenir més alumnes és la falta de pressupost. “Tenim espai disponible a l’escola, tenim els professors i, és clar, els alumnes que ja han fet la pre-inscripció però que quedaran en llista d’espera. Només ens falta els diners”, ha manifestat Eric Planes, el president de l’associació L’Associació cultural catalana i multilingüe Jordi Pere Cerdà.

L’escola tanca el curs actual amb 26 alumnes i dues aules; l’una de pàrvuls i, la segona, de primària. A l’escola els nens segueixen una formació en català i en francès de 10 hores a la setmana. També fan anglès i castellà. Ho explica la directora del centre, Helena Torelló:

VÍDEO HELENA TORELLÓ

A banda, les propostes i activitats extraescolars del centre són moltes com tennis, natació, esquí i colònies d’estiu, entre altres. La majoria són gratuïtes per als alumnes ja que els responsables del centre compten amb el suport i l’acció voluntària de diferents persones a títol individual, empreses i associacions.

L’alumnat prové de diferents pobles de Cerdanya; un 70% de la banda administrativa francesa però també n’hi ha de Puigcerdà, Llívia i Alp. El funcionament de l’escola és possible gràcies als ajuts de les institucions com ara el Consell General dels Pirineus Orientals, del Consell Regional del Llenguadoc-Roselló i de la Generalitat de Catalunya.  L’aportació pública cobreix el 80% del pressupost de l’escola. La resta és la part que assumeix l’entitat a través de les quotes mensuals que paguen els pares dels alumnes –associats- i altres socis. “I l’inestimable suport, ajut i col·laboració de l’ajuntament de Sallagosa, que han fet i fan molt per nosaltres”, destaca Planes.

El sotspresident de l’Associació, Joan Muntané, no descarta obrir un o dos nous centres en la línia de l’escola Jordi Pere Cerdà perquè, segons afirma, “la demanda creix i el projecte s’està consolidant”.

VÍDEO JOAN MUNTANÉ:

Enllaços:

http://www.escolajordiperecerda.cat/

http://www.regio7.cat/cerdanya-alt-urgell/2014/06/06/lescola-jordi-pere-cerda-ampliara/270900.html

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s