Aquest divendres, acte central de la celebració dels 120 anys dels Planes de Sallagosa

Fotografia actual dels Planes, a la primera sala del restaurant de l'Hotel.

Fotografia actual dels Planes, a la primera sala del restaurant de l’Hotel.

Els Planes de Sallagosa celebren els 120 anys de negoci familiar aquest divendres, en un acte generós que tindrà lloc al voltant de la piscina del Planotel, a partir de dos quarts de vuit de la tarda. Els germans Jean Luc i Eric, actualment els gestors del negoci familiar, són la cinquena generació de la família Planes al capdavant del restaurant i l’hotel.

La celebració d’aquest efemèride ha estat present al llarg d’aquest primers mesos de l’any i continuaran vigents la resta de l’any. Els Planes han convertit el 2015 en un any de celebració i per aquesta raó s’han programat una bona colla d’iniciatives. En una entrevista recent, Eric Planes explicava que “hem organitzat iniciatives obertes al públic en general que es poden consultar al web o al facebook. També, a través del nostre web, fem un concurs cada mes que sortegem un cap de setmana entre tots els inscrits i, entre tots els qui hagin participat al llarg de l’any, sortejarem una setmana de vacances en el 2016”.

DE BELLVER A SALLAGOSA, PASSANT PER VIÀ I LLO

Era l’any 1893 quan Josep Planes i Roser Braser van marxar de Bellver i es van instal·lar al nucli de Vià, a Font-romeu. Es dedicaven a la producció de farina. El matrimoni no va trigar massa, però, a marxar-ne; massa humitat en aquell indret que no els ajudava gens ni mica en la producció farinera. Van fer cap a Llo, on passats uns mesos, van veure que els aniria molt millor obrir un comerç a peu del camí de carros i traginers que passava per Sallagosa. La diligència que unia Perpinyà amb La Tor de Querol i Andorra passava just per davant. És més; feia parada! Canviar els cavalls, donar-los de menjar, atendre els passatgers de la caravana… I aquest és l’origen de l’establiment que acabaria convertint-se i és l’actual Hotel Planes de Sallagosa. Estem parlant del 1895, ara farà 120 anys.

Cinc generacions després, els Planes mantenen el negoci que van heretar dels seus avantpassats. Ara, els germans Jean Luc i Eric porten el timó de la nau. El primer a la cuina (és un especialista en la cuina de caça, una de les seves grans passions) i el segon condueix la sala amb garantia i amabilitat.

ENLLAÇOS:

http://www.bienvenuechezplanes.com

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s