Puigcerdà ret homenatge a Gaudí

Instal·lar una placa de bronze commemorativa de l’estada que va fer a Puigcerdà l’arquitecte Antoni Gaudí, l’any 1911, a l’Hotel Europa, a la plaça Cabrinnety, és una de les moltes iniciatives que va aprovar recentment l’assemblea general de l’entitat Amics de Cerdanya. Aquesta placa, que s’està acabant de fer i que està dirigida per l’arquitecte Jordi Bonet, s’instal·larà aquest mes de juliol, segons ha avançat el president d’Amics de Cerdanya, Joan Muntané.

El president d'Amics de Cerdanya, Joan Muntané, al despatx professional, a Puigcerdà.

El president d’Amics de Cerdanya, Joan Muntané, al despatx professional, a Puigcerdà. (J.P.)

El cost de la placa, uns 2.000 euros, que ha finançat inicialment l’entitat, ha obert un debat en el si de l’associació que veuria de bons ulls “iniciar una campanya de recaptació popular entre la ciutadania de Puigcerdà i comarca, amb el propòsit de suavitzar el cost que representa aquesta iniciativa per l’entitat”, ha dit Muntané. A hores d’ara, però, no està decidit la fórmula que s’utilitzarà per a la recaptació d’aquests fons. També s’ha pensat en sol·licitar la col·laboració d’altres associacions.

La finalitat d’aquest projecte és retre homenatge a l’arquitecte català, una de les figures internacionals del país i pare de la Sagrada Família de Barcelona, entre molts altres projectes de renom, i situar Puigcerdà en l’univers gaudinià amb les possibles repercussions que aquest fet pogués tenir en l’àmbit turístic. De fet, fa uns quatre anys, un grup de periodistes i fotògrafs del Japó van estar a Puigcerdà, resseguint precisament els llocs i els indrets on havia estat Gaudí al llarg de la seva vida. Durant la visita d’aquesta delegació japonesa, també es va anunciar que la productora Nikkei Business Publications de Tòquio projectava fer una pel·lícula i un documental de Gaudí.

Antoni Gaudí va fer estada a Puigcerdà els mesos de maig i juny de 1911. Va estar hostatjat a l’hotel Europa, malalt de febres de Malta. Degut al seu greu estat de salut, Gaudí va fer testament el dia 9 de juny de 1911 a la notaria de Ramón Cantó de Puigcerdà. Va morir, però, el 10 de juny de 1926, a Barcelona.

ENLLAÇOS:

www.sagradafamilia.org

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s