Bourg-Madame, 200 anys

Un dels rètols de commemoració de l'aniversari.

Un dels rètols de commemoració de l’aniversari.

La població ceretana de Bourg-Madame (la Guingueta d’Ix) celebra avui els seus 200 anys amb aquest topònim. Per aquest motiu, durant tot el dia, hi ha hagut diferents actes organitzats per l’ajuntament, que han començat al matí amb unes visites guiades a les esglésies d’Hix (Ix) i de Caldégas (Càldegas) i que finalitzaran al vespre, amb la posada en escena de la comèdia musical “Bonaparte retour d’Egypte” a càrrec de “La bande à Bonap'”.

La celebració està fonamentada en els honors que es va concedir a la població el 10 de juliol de 1815. El duc d’Angulema, Luis Antonio de França, va ser exiliat a Barcelona per Napoleó I. Després de la derrota de Waterloo, el dia 10 de julio de 1815, el duc s’instal·la a Puigcerdà i els habitants i les autoritats de la Guingueta d’Ix s’organitzen i preparen actes per a rebre el Borbó (fill de Carles X de França). En recompensa, pel fet de ser la primera població de França que el duc trepitja després del seu exili, la Guingueta d’Ix (les Guinguetes, que era com es coneixia la barriada d’Ix, passa a dir-se Bourg-Madame.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s