Cerdanya impulsa el projecte de revisió del llibre Plantas Medicinales, de Pius Font i Quer

Portada d'una de les moltes edicions del llibre Plantas Medicinales.

Portada d’una de les moltes edicions del llibre Plantas Medicinales.

Cerdanya impulsa el projecte de revisió del llibre Plantas Medicinales, obra del català Pius Font i Quer, i que ha estat durant aquests últims 50 anys un dels llibres de referència per a botànics i estudiosos en la matèria. L’entitat Amics de Cerdanya ha iniciat converses amb els hereus de l’obra de Font Quer i, tot i les dificultats inicials, estan convençuts de poder establir un marc de treball per fer realitat aquesta iniciativa. “L’obra de Font Quer ha estat i és important. És, diríem, un llibre mític. Però, han passat els anys. Avui tenim més informació. Tenim possibilitats d’estudi i investigació que anys enrere eren impensables. És per això que ens sembla molt oportú actualitzar l’obra i ampliar el seu contingut”, ha manifestat Joan Muntané, president de l’entitat Amics de Cerdanya.

Precisament avui, a un quart de nou de la nit, es fa un homenatge al botànic Pius Font i Quer, a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, a la sala d’actes Sebastià Bosom, en motiu del 50è aniversari de la seva mort. La presentació de l’acte anirà a càrrec del net de l’homenatjat, Raül Font-Quer i la conferència serà protagonitzada pel doctor Cèsar Blanché, catedràtic de Botànica de la Facultat de Farmàcia de la UB.

Pius Font i Quer va néixer a Lleida el 1888. Botànic, farmacèutic i químic, va passar la seva infància a Manresa. Es va doctorar en Farmàcia amb una tesi sobre la flora del Bages, precisament. Ha estat professor, membre i president de l’Institut d’Estudis Catalans, investigador i autor de diferents llibres i col·laborador en molts d’altres. Però dels seus treballs destaca especialment l’obra farmacèutica Plantes Medicinals, en castellà. És la més coneguda i reeditada de Font Quer. Apareix subtitulada con el Dioscórides renovado, en honor a les revisions fetes anteriorment a l’obra de Dioscórides (botànic i farmacèutic de l’antiga Grècia).

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s