La Llei de Cerdanya i els Jocs del 2026, prioritats del president comarcal Moliner pel nou mandat

Aplaudiments en el moment de l'elecció de Moliner com a nou president de l'ens comarcal.

Aplaudiments en el moment de l’elecció de Moliner com a nou president de l’ens comarcal. (J.P.)

Ha quedat constituït, aquest matí, el nou plenari del Consell Comarcal de la Cerdanya i, sense sorpreses, l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner, ha estat reelegit president de l’ens comarcal per a quatre anys més. En el discurs de pressa de possessió, Moliner ha desglossat de forma breu algunes de les qüestions prioritàries del nou curs polític. El líder comarcal ha indicat que els reptes pel mandat que ara s’inicia són recuperar el projecte de la Llei de Cerdanya, i aconseguir-ne l’aprovació per part del govern de la Generalitat, continuar treballant en els programes socials, la promoció econòmica i turística i, finalment, demanar a l’Ajuntament de Barcelona i a la seva alcaldessa, Ada Colau, un replantejament en la decisió adoptada ara fa uns dies sobre la renúncia a presentar candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern del 2026.

Moliner ha expressat la necessitat de tenir una llei de Cerdanya que posi punt i final a la divisió territorial de Cerdanya. “Un territori únic i cohesionat”, ha manifestat Moliner que no ha dubtat en lamentar la postura del govern de la Generalitat que per dues vegades ha tombat el projecte de Cerdanya en aquest sentit. “No ens hem quedat quiets i volem superar aquesta situació”, ha acabat dient el president. En relació a la candidatura de Barcelona i els Pirineus als Jocs Olímpics d’Hivern del 2026, Moliner ha expressat el malestar que ha provocat en el territori la decisió presa pel govern local de Barcelona sense demanar el parer a les parts implicades en el projecte. En aquest context, el consell comarcal reclamarà de Colau un nou plantejament.

Moliner ha estat reelegit aquest matí com a president del Consell Comarcal de la Cerdanya amb 14 vots dels 19 consellers que té l’ens. Els altres cinc vots han estat pel candidat d’Endavant Cerdanya, Josep Pous. El plenari està integrat per 13 membres de CiU, 3 d’Endavant Cerdanya i 3 d’Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana no ha presentat candidat i ha donat llibertat de vot la qual cosa ha fet que un vot fos per a Moliner i els altres dos per a Pous.

Pràcticament la meitat dels 19 consellers de l’ens són nous en el càrrec mentre que, com a dada negativa, cal destacar que no hi ha cap dona representada en el nou plenari.

Els consellers, a les escales del Consell comarcal de la Cerdanya.

Els consellers, a les escales del Consell comarcal de la Cerdanya. (Consell C.C.)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s