Sopant amb Aristòtil

Lliurament del premi AuCer Vila de Puigcerdà, que aquest curs ha estat per a Bernat Palacin. (E.F)

Lliurament del premi AUCer Vila de Puigcerdà, que aquest curs ha estat per a Bernat Palacin. (E.Gimenez)

Ahir, l’elefant que porto dins va tornar a aparèixer en escena; quan ningú no m’esperava i tot era al seu lloc, ben organitzat, vaig irrompre a l’acte amb el meu somriure habitual. “Però, havies dit que vindries?”, em demanen. El desig de fer-me fonedís, en aquell moment, és poc.

Res. Poca cosa per espatllar una gran nit. El sopar de l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) va ser un èxit de convocatòria, com sempre, amb totes les patums de la comarca i representants de la Ramon Llull, entre molts altres. Tant el president de l’entitat, Francesc Armengol, com l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, van fer una valoració positiva d’aquests dies d’Universitat d’Estiu Ramon Llull de Puigcerdà, amb més de 400 matrícules. Ambdós van voler agrair l’esforç dels voluntaris, dels espònsors i de les institucions que fan possible que any rere any, i són 17 edicions, a Puigcerdà i comarca es faci aquesta setmana universitària.

El sopar és, en el marc de les activitats programades per l’AUCer dins de la Universitat d’Estiu, un moment especial. Es lliuren els premis Amics de l’AUCer i el premi AUCer Vila de Puigcerdà al millor estudiant cerdà del curs, dotat amb 1.500 euros. La distinció d’Amic de l’associació va recaure en el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona que des de fa molts anys col·labora a la Universitat d’Estiu.

I en relació al millor alumne de Cerdanya del curs, aquest any, amb una nota de 9,148 en les proves de la selectivitat, el premi va ser per a Bernat Palacin, de Puigcerdà. Acabat el seu torn de paraula, els assistents el van aplaudir una bona estona. Si els comensals haguessin estat membres d’un jurat, s’haurien vist molts deus a les puntuacions de les cartolines. Sense cap apunt, amb desimboltura, va fer un discurs ordenat. Va agrair la dedicació de l’AUCer, l’esforç dels voluntaris, l’aprenentatge rebut per part dels professors que ha tingut en la seva trajectòria escolar a la Vedruna i al Pere Borrell, va destacar que la importància del premi era el reconeixement i no la part econòmica atorgada (que va valorar, però, com a generosa) i, finalment, va subratllar que un entorn familiar adequat és una part considerable de les claus de l’èxit en la formació dels joves (i el petó que li va fer la mare, orgullosa, quan va tornar a la taula, se’m va presentar del tot emotiu i significatiu).

“Les ciències tenen les arrels amargues, però molt dolços els seus fruits”, va acabar dient, citant a Aristòtil. I l’elefant va tornar a casa content d’haver estat allí.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s