Festival estiuenc del GRC, amb el cinema per bandera

Fotografia de família, just després de la presentació del Recerca't i el seu Festival Internacional de Cinema de Cerdanya. (J.P.)

Fotografia de família, just després de la presentació del Recerca’t i el seu Festival Internacional de Cinema de Cerdanya. (J.P.)

Dilluns arranca la programació estiuenca del Grup de Recerca de Cerdanya (GRC). L’entitat, que enguany ha rebut el premi Roser 2015 Vila de Puigcerdà –premi que distingeix a les persones o entitats que treballen en el marc de la promoció de la cultura local i comarcal- ofereix un extens i variat programa d’activitats. Interessants i gratuïtes. Dilluns, dia 27, tenim les primeres activitats. Segueix tot l’agost i fins el mes de setembre.

El programa és batejat amb el nom de Recerca’t. Les propostes van des de IV Cicle de Joves Investigadors, fins a conferències, exposicions, la VII Trobada de Poesia i Música d’Estiu, el lliurament d’una nova edició del premi Sebastià Bosom –millor treball de recerca de batxillerat sobre Cerdanya- i el VI Festival Internacional de Cinema de Cerdanya. Una oferta molt potent que l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, durant la presentació d’aquest programa, dijous passat, va puntualitzar “més que mai”, en relació a la quantitat de les propostes. (A la part inferior d’aquest text trobeu els enllaços a internet per tenir tota la progarmació).

El VI Festival Internacional de Cinema

En boca del director del Festival cerdà, Jordi Forcada, el certamen s’ha convertit en el segon més important de les comarques de Girona, darrera del Festival que s’organitza precisament a la capital gironina, amb 28 edicions.

Enguany, al Festival internacional de Cinema de Cerdanya –que organitza Cerdanya Film Commission, dins del GRC- s’hi han presentat més de 1700 films dels quals es podran veure aquests dies una seixantena. Seran set dies de projeccions, repartides en diferents seccions: catalans, infantils, solidari, local, especial, golfa (+16), microfilmets (enregistrats amb mòbil), etcètera.

Activitats gratuïtes

Totes les activitats programades pel Grup de Recerca de Cerdanya per aquest estiu són gratuïtes. El GRC és una entitat amb uns 130 associats, socis que mantenen i doten de recursos l’entitat. Però, la quota és insuficient per alimentar la marxa del grup, segons reconeix el propi president de l’entitat, Enric Quilez. Reben ajuts, però no són suficients per les iniciatives que promou l’entitat. Només el Festival Internacional de Cinema Cerdanya, el buc insigne d’aquest Recerca’t, té un pressupost que s’escapa de les regles més elementals d’una comptabilitat normal. I aquesta distància, entre els ingressos reals i els costos, algú els assumeix… I això, que no diuen ni Forcada ni Quilez, algú ho havia de dir!

ENLLAÇOS:

http://filmcerdanya.cat

http://www.recercacerdanya.org/

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s