El salt que busca la Ruta de la Cerdanya

Un moment de la competició, aquest dimarts, a Puigcerdà.

Un moment de la competició, aquest dimarts, a Puigcerdà. (J.P.)

La Ruta de la Cerdanya reuneix més de 200 cavalls en les diferents competicions que se celebren al club Hípic de Cerdanya de Puigcerdà. Són proves -sis competicions en total- que es desenvolupen en diferents dies -principalment, caps de setmana-, entre els mesos de juliol i d’agost. Aquesta és la quinzena edició d’una Ruta de la Cerdanya que havia fet unes primeres competicions, en un format diferent, a la zona de Sant Marc.

Aquest moviment de cavalls i genets representa un moviment de centenars de persones, entre genets, cuidadors, familiars, jutges i altres que fan estada a la comarca, entre apartaments, hotels i càmpings. Fonts del club Hípic de Cerdanya confessen que no hi ha un estudi econòmic sobre el impacte que representa la Ruta en el sector de l’hostaleria a la comarca. “Tot i això, és evident l’impacte que representen les competicions en el comerç i en l’hostaleria comarcal”, han manifestat fonts de l’organització.

Els diferents concursos de salts i les proves acullen inscrits de Catalunya, principalment, però també del País Valencià i de Madrid. Des de fa uns anys la quantitat de participació ha quedat estancada en els 200 participants. Però, l’organització -que recau en el club hípic, que compta amb una seixantena de socis-, busca un salt quantitatiu per a les properes edicions i, en aquest sentit, estudiarà un format diferent de cara el futur immediat. “Creiem que hem de fer un salt endavant, en nombre d’inscrits. La capacitat d’allotjament i la capacitat d’organització ens ho permet. De cara les edicions properes volem créixer. Potser, si fem una competició internacional ens en sortirem”, han explicat les mateixes fonts.

Instal·lacions del club hípic de Cerdanya, a Puigcerdà. (J.P.)

Instal·lacions del club hípic de Cerdanya, a Puigcerdà. (J.P.)

ruta02

Aquests dies se celebra al club Hipic de Cerdanya el campionatd de Catalunya de Salts d’Obstacles. El cap de setmana es farà una una nova prova de concurs de salts nacional; els dies 3 i 4 d’agost les proves socials i territorial i, finalment, el dia 23 d’agost, un espectacle eqüestre a càrrec d’Equ’Estany.

Un dels concursants, a la competició d'aquets dimarts a Puigcerdà. (J.P.)

Un dels concursants, a la competició d’aquets dimarts a Puigcerdà. (J.P.)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s