Dissabte arrenca el Festival Transfronterer Puigcerdà Bourg-madame

Cartell del programa del festival transfronterer

Cartell del programa del festival transfronterer.

Aquest dissabte arrenca el primer Festival Transfronterer Puigcerdà Bourg-madame, amb una programació interessant i atractiva. El festival de música i arts escèniques comença el dia 1 amb un concert vermut jazz a les 13.00 hores, al Museu Cerdà. Però el plat fort de l’estrena d’aquest nou certamen arriba a la nit, a les 22.00 hores, amb la posada en escena de l’obra Livingstone 30/40 que protagonitzen els actors Sergi López i Jorge Picó.

Aquesta aposta de nivell i qualitat en el cartell del festival també es veu reflectida en els dies posteriors on hi ha programades intervencions de Toni Albà, amb l’obra “L’ombra”, o el concert de Paco Ibañez, “Vivencias”. En total, el festival té contractades 13 actuacions entre els dies 1 i 19 d’agost. Podeu consultar el programa al web: www.festivaltransfronterer.cat

Les entrades per a les diferents actuacions tenen un preu de venda de 10 o de 20 euros i es poden comprar a l’oficina municipal de turisme de Puigcerdà o bé a les taquilles, dues hores abans dels espectacles. El certamen es desenvolupa en diferents escenaris com el Museu Cerdà, el Parking Salvat a l’Avenue de France (Bourg-madame), el parc Schierbeck o al Casino Ceretà.

El director del Festival, Òscar Orbezo, destaca que el festival “pinta molt bé” i que amb pocs recursos “s’ha aconseguit una programació de luxe”. El director, que no ha volgut especificar el pressupost del festival perquè encara està pendent d’alguns aspectes, explica que el festival “és un projecte de futur”. “Aquest any no tenim cap subvenció ni cap ajut. Tot ho paguen els dos ajuntaments -Puigcerdà i Bourg-madame-. Ja de cara l’any vinent la idea és demanar ajuts a Madrid, París i Brussel·les, ja que actualment hi ha línies d’ajut per a projectes culturals transfronterers”, ha dit Orbezo. Segons el director, la manca de recursos suficients en aquesta primera edició ha fet que s’escurcés el programa inicial i s’han retallat actuacions. “Ens hem quedat sorpresos de la resposta dels grups. Tothom volia venir i participar en aquets projecte”, ha manifestat.

El festival es completa amb concerts de jazz i clàssica, música a càrrec dels “Ai,ai,ai”, en una nit especial de rumba, i les actuacions del grup coral “In crescendo” i la nit de blues amb els “Bluesters”.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s