Torna la cita del Festival d’Hix, el més veterà de Cerdanya

Trípitics i publicitat del Festival d'Hix. (J.P.)

Trípitics i publicitat del Festival d’Hix. (J.P.)

Aquesta setmana ha començat el Festival més tradicional de la comarca: el Festival d’Hix (Ix). Des de fa 47 anys que la localitat de Bourg-madame (La Guingueta d’Ix) organitza aquest certamen que reuneix importants i destacats músics de diferents estils. Enguany, el festival, que va iniciar el seu programa aquest dimarts, ha programat 13 concerts diferents, en els tres nuclis de la localitat: Bourg-madame, Caldégas (Càldegues) i Hix. Avui mateix, aquest dijous, a les nou de la nit, a l’església romànica d’Hix, es fa el segon dels concerts amb la música de Schubert i Beethoven en el repertori. Els intèrprets són: Igor Tchetuev (piano), Regis Pasquier (Violon) i Xavier Phillips (violoncel). El programa finalitza el dia 23 d’agost.

El Festival de Bourg-madame té un pressupost de 100.000 euros. Aquests diners són finançats per l’organització, l’Associació del Festival d’Hix, amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de diferents institucions franceses. Val a dir que les entrades tenen diferents preus que oscil·len entre els 10 i els 30 euros.

El certamen de la localitat cerdana és una dels més tradicionals de França i, és clar, el més veterà de Cerdanya. Entre les novetats d’aquesta edició destaca especialment el fet que el Festival de Música Antiga dels Pirineus incorpora un dels seus concerts en aquest festival. El certamen reuneix estils com la música clàssica, jazz, swing, bossa nova i sardanes, entre altres.

Per a més informació, a l’oficina de turisme de Bourg-madame o bé al web:

http://www.bourg-madame.fr/

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s