Els futurs “Messis” de la música, en el Festival de Puigcerdà Music

Activitat de la Puigcerdà Music Festival, aquesta setmana. (arxiu)

Activitat de la Puigcerdà Music Festival, aquesta setmana. (arxiu)

Són els futurs Messis de la música. Seran músics de renom a nivell internacional. Són participants de la Master Class de la Puigcerdà Music Festival www.cerdanyamusic.com que s’organitza a la capital de la #Cerdanya del 9 al 21 d’agost. En total, 25 alumnes –molts d’ells, guanyadors de concursos internacionals- que han pagat una matrícula elevada per a participar en aquest esdeveniment que aplega 10 professors de talla mundial. Aquests joves, que provenen de 11 països diferents (Espanya, França, Corea del Sud, Xina, Estats Units, Rússia, Kazakhstan, Mèxic, Turquia, Noruega i Israel), queden impressionats per la bellesa de la comarca i satisfets del nivell de les instal·lacions i del professorat que tenen a la seva disposició. “El Festival té una boníssima acceptació a nivell internacional. Aquest any hem doblat el nombre d’inscrits. Alguns dels alumnes, fins i tot, són repetidors”, ha manifestat Laia Martín, pianista de Puigcerdà i directora assistent del Festival.

Concerts dels alumnes i dels professors en diferents indrets de la comarca. (arxiu)

Concerts dels alumnes i dels professors en diferents indrets de la comarca. (arxiu)

El Festival s’organitza a través de la Fundació Yablonsky, una entitat fundada per Dimitri Yablonsky, director d’orquestra i un apassionat de la comarca on hi té la residència. Ell, i la seva mare, la pianista de renom internacional, Oxana Yablonskaya, que també viu a Cerdanya, són les ànimes d’aquest festival que es va organitzat per primera vegada el 1998. El 2006 es va deixar de fer. Ara fa tres anys que s’ha recuperat, amb la coordinació de Laia Martín.

“És una sort per a la Cerdanya tenir una persona d’aquesta talla internacional. Oxana ho és pràcticament tot pel Festival. Hi ha alumnes que només són aquí per poder fer classes amb ella. És una figura mundial. I el nivell d’aquest Festival ens situa en un escenari internacional de prestigi”, ha explicat Martín.

Els joves músics que fan aquesta master class són intèrprets amb piano, cant, trombó, fagot, clarinet, entre altres. Venen, molts d’ells, acompanyats per familiars. En total, en l’estada de 15 dies, hi ha més de 60 persones vingudes d’arreu. El Festival està finançat per les matrícules dels alumnes, tot i que l’esforç d’aquests estudiants no arriba per a cobrir el pressupost final. El certamen no té cap ajut institucional i els diners que falten per finançar la totalitat del Festival surten de la Fundació. És aquesta entitat, també, la que paga les beques que es donen als tres primers finalistes del concurs que s’organitza.

Els alumnes i els professors que fan els cursos a Puigcerdà ofereixen, finalitzada la jornada d’aprenentatge, concerts que en la majoria dels casos són gratuïts. Els concerts es fan al Museu Cerdà, o a Saillagouse (Sallagosa) o al Xalet del Golf, de Bolvir.

Podeu consultar la programació i obetnir més informació al web del festival www.cerdanyamusic.com o també al facebook.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s