Llívia homenatja Josep Vinyet, promotor cultural

Les germanes de Vinyet, Pilar i Núria, a l'homenatge de dimarts a la nit a Llívia. (Ajuntament de Llívia).

Les filles de Vinyet, Pilar i Núria, a l’homenatge de dimarts a la nit a Llívia. (Ajuntament de Llívia).

Llívia va homenatjar, ahir a la nit, durant la celebració d’un dels concerts programats en la 34ena edició del Festival de Música, a Josep Vinyet Estebanell, qui va ser el cofundador i director d’aquest certamen durant 30 anys. Va ser un acte emotiu en el qual el protagonista no hi va poder assistir. DCerdanya hi ha pogut parlar, però, des de la seva residència a Torroella de Montgrí. “Estic molt agraït. Molt content. Estic agraït de veure com la gent em continua recordant i amb bons ulls”, manifestava aquest dimecres Vinyet, molt emocionat.

Josep Vinyet té 95 anys i viu al Baix Empordà des de fa uns anys. L’homenatjat, autor de diferents llibres, ha estat promotor cultural de primer nivell a Llívia i Cerdanya. Secretari municipal de diferents ajuntaments de la comarca, va impulsar i va ser el conservador del Museu i pare dels quaderns d’informació municipal de Llívia, entre altres.

El concert de dimarts a l'església parroquial de Llívia. (Ajuntament de Llívia).

El concert de dimarts a l’església parroquial de Llívia. (Ajuntament de Llívia).

L’acte d’homenatge va comptar amb la presència de les dues germanes de Vinyet, Núria i Pilar. En els parlaments, va intervenir el flautista català de renom internacional, Claudi Arimany, un dels músics que més vegades ha participat en el Festival. També va parlar el puigcerdanenc Miquel Llanas, amic de Vinyet i gran apassionat de la música. I també va intervenir l’alcalde de Llívia, Elies Nova, que va recordar la vinculació de l’homenatjat amb la població. Nova va destacar que l’homenatge era més que merescut“. “Qualsevol que fos el projecte que l’Ajuntament volgués dur a terme, mentre ell va ser secretari, sempre hi havia l’empremta inesborrable del senyor Vinyet”, digué Nova que va afegir “Llívia té un passat històric més que destacable, però sense l’interès cultural del senyor Vinyet, Llívia no seria el què és a dia d’avui”.

Nova va finalitzar el parlament anunciant que l’orgue de l’església parroquial de Llívia portaria el nom de Josep Vinyet. La placa de l’homenatge diu: “el dia 18 d’agost de 2015 queda batejat aquest orgue amb el nom de Josep Vinyet en homenatge al seu artífex”.

L'orquestra

L’orquestra “I musici di Vivaldi”, amb Claudi Arimany, dimarts a la nit a Llívia. (Ajuntament de Llívia).

Segons ha pogut saber aquest mitjà, sobre la taula de l’alcaldia hi ha el projecte de batejar un dels nous carrers del municipi amb el nom de Josep Vinyet Estebanell, quan es doni aquesta possibilitat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s