Clou el Festival més internacional de Puigcerdà anunciant novetats en la propera edició

Cloenda del Puigcerda Music Festival. Activitat durant el matí, amb una masterclass d'Oxana Yablonskaya. (J.P.)

Cloenda del Puigcerda Music Festival. Activitat durant el matí, amb una masterclass d’Oxana Yablonskaya. (J.P.)

El Puigcerdà Music Festival (www.cerdanyamusic.com) va celebrar ahir el concert de cloenda d’aquesta tercera edició del recuperat certamen. En una sala d’actes del Museu Cerdà plena de gom a gom, on s’esgotaren fins i tot les cadires supletòries, alumnes i professors van oferir un programa extens i variat que va comptar amb la interpretació final de la pianista de talla internacional Oxana Yablonskaya (www.yamaha.com/artists/oxanayablonskaya.html), ànima del Festival i que des de fa anys viu a Cerdanya, enamorada d’aquest entorn. Durant el matí, hi hagué una masterclass pels alumnes amb l’Oxana Yablonskaya. (Adjunt a aquesta informació hi ha un vídeo resum d’aquestes activitats).

Pel concert van passar Joseph Morag, Joan Camps, Rosa Maria Cases, Eusebio Sáez, Nils Neubert (www.nilsneubert.com), Yuri Kim (www.newschool.edu/mannes/faculty-az/?id=4e6a-5533-4e77-3d3d) i la puigcerdanenca Laia Martín. Aquesta tercera edició ha superat en escreix els resultats i la participació del curs anterior i la valoració dels alumnes i els seus familiars ha estat molt bona. Això fa que en la cloenda, Laia Martín, directora adjunta del certamen, anunciés una 4a edició amb més presència mediàtica i algunes novetats. “Estem pensant en convidar o contractar una orquestra amb la qual podrem oferir concerts i servirà per tal que els alumnes puguin fer concerts amb orquestra”, ha manifestat a aquest mitjà, Martín.

El Puigcerdà Music Festival reuneix durant gairebé dues setmanes a 25 alumnes –molts d’ells, guanyadors de concursos internacionals- que han pagat una matrícula elevada per a participar en aquest esdeveniment que aplega 10 professors de talla mundial. Aquests joves provenen d’11 països diferents (Espanya, França, Corea del Sud, Xina, Estats Units, Rússia, Kazakhstan, Mèxic, Turquia, Noruega i Israel).

Professors i alumnes, al concert de cloenda d'aquest dijous 20 d'agost, en el Museu Cerdà. (J.P.)

Professors i alumnes, en el concert de cloenda d’aquest dijous 20 d’agost, al Museu Cerdà. (J.P.)

El Festival l’organitza la Fundació Yablonsky, una entitat fundada per Dimitri Yablonsky, director d’orquestra i un apassionat de la comarca on té residència. Aquest esdeveniment es va deixar de fer durant uns anys. La primera edició data de 1998 i es va fer de forma continuada fins el 2006. Després d’un interval de sis anys, s’ha recuperat en el 2013 i amb molta força. Ahir va quedar demostrat amb un ple absolut. La valoració és clara quan, ahir a la nit, minuts abans de l’inici algú de l’organització va exclamar: “no hi ha més cadires!”.

Més informació al web del festival www.cerdanyamusic.com o també al facebook.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s