Un treball sobre les aus a la Cerdanya, premi Sebastià Bosom

logogrupRCAlbirament d’aus a la Cerdanya, de Lluís Serra Domínguez, ha rebut el premi Sebastià Bosom – Vila de Puigcerdà. Aquest premi, conjuntament amb altres, serà lliurat durant el sopar de gala del Grup de Recerca de Cerdanya el proper dissabte 5 de setembre a l’Hotel Muntanya de Prullans amb la presència dels guanyadors, representants de la família Bosom i autoritats.

El premi Sebastià Bosom – Vila de Puigcerdà fou instituït fa tres anys pel Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) i l’Ajuntament de Puigcerdà. És un premi que vol reconèixer el millor treball de recerca de batxillerat de temàtica cerdana. El primer premi està dotat amb 500 euros, un lot de llibres de Cerdanya i un trofeu commemoratiu i l’accèssit està dotat amb 250 euros, un lot de llibres de Cerdanya i un trofeu commemoratiu.

Enguany s’hi ha presentat cinc treballs:

Albirament d’aus a la Cerdanya, de Lluís Serra Domínguez (Escola d’ESO i Batxillerat Súnion, Barcelona).

Cooperació transfronterera a la Cerdanya, de Núria Pino Rico (IES Pere Borrell, Puigcerdà).

La guerra de successió a la Cerdanya, de Miquel Sirvent Viñas (IES Pere Borrell, Puigcerdà).

Puigcerdà: Smart City, de Bernat Palacín Pous (IES Pere Borrell, Puigcerdà).

Memòria d’un secret: els búnkers de la Cerdanya, de Marc Morralla Secases (IES Pere Borrell, Puigcerdà).

El treball presentat per Lluís Serra Domínguez ha estat elegit, per unanimitat, com el més complet de tots. El jurat ha destacat que “el treball fa una extensa recerca i treball de camp sobre les aus de Cerdanya, principalment de la zona de la Batllia, fent un recompte exhaustiu i una notable tasca de catalogació”.

A més a més, es va concedir un accèssit al treball Memòria d’un secret: els búnquers de la Cerdanya, de Marc Morralla Secases, que fa “un repàs exhaustiu a tots els búnquers de la comarca, geolocalitzats i amb una contextualització històrica d’aquests”.

Els membres del jurat del premi han estat Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà; Xavier Piguillem, regidor de Cultura de Puigcerdà; Erola Simon, directora de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya; Oriol Mercadal, director del Museu Cerdà; Enric Quílez, president del Grup de Recerca de Cerdanya; i Jordi Forcada, vicepresident del Grup de Recerca de Cerdanya.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s