Puigcerdà parla amb Mossos per substituir la Policia Local en la vigilància nocturna durant uns dies

Albert Casas, regidor de Mobilitat i Seguretat de Puigcerdà.

Albert Casas, regidor de Mobilitat i Seguretat de Puigcerdà.

L’Ajuntament de Puigcerdà ha demanat als Mossos d’Esquadra que de forma provisional es facin càrrec de la vigilància nocturna local. I, en aquest sentit, hi ha prevista una reunió per acabar d’estudiar aquesta possibilitat aquesta mateixa setmana. El cas és que arribats a final d’estiu, amb les vacances que han de fer els agents i algunes baixes que té el cos policial, no hi ha suficients efectius per a fer el torn nocturn. “No és la primera vegada que ha passat a Puigcerdà. Tampoc no és un cas excepcional a Catalunya. Sé d’altres ajuntaments que han optat per la mateixa solució. És una forma raonable d’optimitzar recursos”, ha explicat el regidor de Mobilitat i Seguretat. Albert Casas.

Amb menys efectius dels necessaris per cobrir tots els serveis diaris del cos policial, l’ajuntament ha parlat amb Mossos d’Esquadra per solucionar aquest impàs que permetrà mantenir el servei nocturn de vigilància local. “A cost zero per les arques municipals. El funcionament? Igual que sempre. L’últim agent, quan acaba el seu torn, portarà el telèfon de la policia local als Mossos que es faran càrrec de les urgències i del servei durant la nit. De bon matí, el primer agent de la policia local de servei, anirà a buscar el telèfon a la comissaria”, ha manifestat Casas.

El cos de la policia local de Puigcerdà està integrat per 11 efectius. El fet és que hi ha algunes baixes i coincideix, en el temps, amb les vacances que han de fer els agents. “N’hi ha que se’ns han ofert per mantenir-se en actiu i ajornar les seves vacances. Però això ens sembla que no és correcte. L’estiu a Puigcerdà és molt intens i mereixen un descans”, ha indicat Casas.

Passat aquest període, amb la recuperació dels agents que faran vacances, més el retorn d’alguns dels policies locals que estan de baixa, el servei nocturn tornarà a passar a mans del cos local. La mesura entrarà en vigor, amb tota probabilitat, aquest proper dia 3 de setembre.

Es dóna la circumstància que el darrer ple municipal va aprovar sol·licitar al Ministeri de l’Interior la creació d’una nova plaça d’agent local, la qual cosa ha de seguir el seu tràmit i encara trigarà unes setmanes per a fer-se efectiva.

One thought on “Puigcerdà parla amb Mossos per substituir la Policia Local en la vigilància nocturna durant uns dies

  1. Els comentaris no seran publicats si no van signats amb noms i cognoms. Algú ha volgut fer una aportació a aquesta informació, però signa des d’un pseudònim. Això ho volem evitar. A més, es dóna el cas que li ho hem volgut dir personalment, a través del correu elecrònic des d’on envia els comentaris, i ens retorna a la bústia. Ho deixem, doncs, dit aquí; no podem acceptar comentaris, propostes o suggeriments si no estan signats amb nom i cognom. I gràcies a tots per participar. Fins ara.

    M'agrada

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s