La Cerdanya ret el darrer adéu a Josep Vinyet

A l’església de Sant Domènec de Puigcerdà s’ha realitzat aquest matí de diumenge, dia 30 d’agost, el funeral per la mort de Josep Vinyet i Estebanell, a l’edat de 95 anys. Els familiars han estat acompanyats per amics, molts veïns de Cerdanya (principalment de Llívia) i gent vinguda d’arreu. També hi eren les autoritats de Llívia (les autoritats que són i han estat, amb l’alcalde i diferents ex-alcaldes) i el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner.

Durant la cerimònia religiosa han pres la paraula l’entitat Joventuts Musicals de Cerdanya (a la qual estava vinculat Vinyet) i també familiars. Les filles han llegit un poema molt emotiu que resumia els escenaris naturals que Vinyet ha tingut en vida:

“Els verds intensos de la Garrotxa

em van despertar a la vida.

La serenor de la Cerdanya

va ser música per al meu cor.

Avui he tancat els ulls

en el lluminós Empordà.

Ara espero arribar al blau pur

I retrobar-me amb els meus”.

La secretària de Joventuts Musicals de Cerdanya, Maria Carme Ramon, ha llegit un text signat pel president de l’entitat, Miquel Llanas. Entre altres aspectes, s’ha destacat la gran labor de Vinyet. En l’apartat més personal, Llanas ha destacat que ha perdut “l’entranyable amic, músic i ceretà d’adopció”. “Em reitero com a fill musical del senyor Vinyet. Remarco la meva admiració cap a una figura i un personatge únic”, ha conclòs.

La cerimònia havia d’acabar amb música, interpretada per la jove pianista Laia Martín (que s’havia ofert a la família). Una de les filles, de fet, ho havia comunicat als mitjans de comunicació la nit de dissabte. Amb tot, finalment, no ha estat possible.

Comiat musical

DCerdanya s’afegeix a les mostres de condol a la família i amics. I sabent de l’estima mútua del senyor Vinyet i el flautista Claudi Arimany, us adjuntem aquest link. El (o un) comiat musical que, pensem, hauria desitjat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s