El Parc dels Búnquers, que ara tanca, rep uns 4.000 visitants i reobrirà per Setmana Santa

Interior d'un dels bunquers en el Parc. (Arxiu Parc).

Interior d’un dels búnquers en el Parc. (Arxiu Parc).

L’ajuntament de Montellà i Martinet tancarà la temporada de visites al Parc dels Búnquers amb una xifra de visites molt similar a la de l’any anterior. En total,unes 4.000 visites, segons ha informat l’alcalde Josep Castells, que han pogut recórrer les instal·lacions del Parc i conèixer així un dels elements de la història recent i la bateria de búnquers construïts a la zona dels Pirineus.

L’ajuntament havia anunciat que el Parc seria obert fins el dia 11 de setembre, però la necessitat de fer-hi millores en alguns d’aquests búnquers més la finalització del contracte del personal actual, ha fet que el consistori adoptés aquesta mesura uns dies abans del previst. “A l’hivern no podrem fer-hi obres perquè fa molt fred. I, a més, els contractes s’haurien hagut de renovar ara, per pocs dies. Ens ha semblat lògic tancar uns dies abans i aprofitar per realitzar les millores a la instal·lació”, ha dit Castells.

Castells ha volgut desmentir el rumor que s’ha escampat com la pólvora en les últimes hores que donava per fet que l’ajuntament de Martinet havia pres la decisió de tancar definitivament el Parc dels Búnquers. “No entenc d’on ha pogut sortir una informació així. És mentida. Tanquem abans del què havíem anunciat per fer aquestes obres i tornarem a obrir per Setmana Santa”, ha dit. Castells no ha negat que el Parc sigui deficitari. “Però això ja és sabut. Res no ha canviat. Mantenim el servei perquè el Parc és una bona eina de promoció turística”, ha explicat l’alcalde. Castells defensa que la gestió sigui municipal per defensar uns llocs de treball i per garantir que el Parc pugui continuar la seva activitat.

Un altre espai en el Parc dels Búnquers. (Arxiu Parc).

Un altre espai en el Parc dels Búnquers. (Arxiu Parc).

El Parc dels Búnquers de Martinet és promogut per l’Ajuntament de Montellà i Martinet, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i la Generalitat de Catalunya (Departament d’Interior, Relacions Internacionals i Participació; Departament d’Innovació, Universitat i Empresa) i el Memorial Democràtic. Neix amb la voluntat de donar a conèixer un element de la història recent fins ara totalment desconegut, a més de posar en valor un recurs que serà un reclam turístic de primer ordre per al municipi de Montellà i Martinet de Cerdanya i del Pirineu Català. Per poder posar en marxa el Parc dels Búnquers de Martinet, es van adequar alguns dels búnquers existents en aquesta zona del Pirineu per tal de fer-los visitables, segons resa en el seu web. L’adreça, per si voleu més informació, és: (http://www.bunquersmartinet.net)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s