Revisar l’obra Tirant lo Blanc, des de Cerdanya

cavaller 2Revisar el text de l’obra Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell; aquest és el projecte que està impulsant Amics de Cerdanya i altres entitats dels Països Catalans i que en breu tindrà tota la informació recopilada. L’anàlisi i el balanç dels resultats serà presentat a les jornades d’Etnobotànica que se celebren l’any vinent a Maó (Menorca). Amb aquest propòsit, Amics de Cerdanya ha agrupat per parelles un total de 64 persones (tots ells voluntaris) que analitzen i estudien l’obra des de diferents punts de vista. Els 32 equips revisen el text des d’àmbits com el botànic o el mèdic. Les persones elegides són de diferents indrets dels Països Catalans, com ara les Illes, Alacant o Tarragona, per posar uns exemples.

Els voluntaris porten quatre mesos treballant en aquesta iniciativa. A Cerdanya, l’equip està format per Francesca Llorens i Maria Àngels Casanovas, professores de l’IES de Puigcerdà. La coordinació del projecte va a càrrec del president dels Amics de Cerdanya, Joan Muntaner, i el professor universitari a Alacant, Daniel Climent.

Titant lo Blanc data de 1490. És l’obra més important de l’escriptor i cavaller Joanot Martorell i està considerada un dels màxims exponents de la novel·la cavalleresca en català. Miguel de Cervantes va recollir en el seu Quixot l’obra que la va qualificar com “el millor llibre del món”.

One thought on “Revisar l’obra Tirant lo Blanc, des de Cerdanya

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s