Gael Piguillem ens acosta els cels nocturns de Cerdanya

El fotògraf Gael Piguillem, durant la presentació de l'exposició. (J.P.)

El fotògraf Gael Piguillem (amb samarreta vermella), durant la presentació de l’exposició. (J.P.)

El cerdà Gael Piguillem ens acosta els cels nocturns de Cerdanya a través d’una exposició formada per més de 30 imatges captades en els últims 3 anys des de diferents indrets de la comarca. L’exposició “El cel nocturn de Cerdanya”, que s’ha presentat aquest dissabte 19 de setembre, i que ha aixecat força expectació, estarà oberta al públic en el Museu Cerdà (http://www.puigcerda.cat/museucerda/museu-cerda), des d’aquest cap de setmana fins a principis d’octubre. L’exposició forma part d’una de les moltes activitats programades pel Grup de Recerca de Cerdanya (http://www.recercacerdanya.org.)

El protagonista de la mostra, davant d'algunes de les fotografies exposades. (J.P.)

El protagonista de la mostra, davant d’algunes de les fotografies exposades. (J.P.)

Piguillem, que havia protagonitzat altres exposicions en col·laboració amb altres fotògrafs o per a altres entitats, afirma que l’actual mostra es pot considerar, en realitat, la seva primera exposició. L’informàtic, de 36 anys, fa més de 15 anys que es dedica a la fotografia, una de les seves passions. “Ha estat un treball de molts mesos. Abans d’atrapar aquests moments amb la màquina, he fet prèviament excursions de dia per imaginar-me les fotografies. I no sempre ha sortit a la primera vegada. He hagut de repetir nits perquè les condicions de visió, per boirines o núvols, no eren les adequades”, explica Piguillem.

Un altre moment de la presentació de l'exposició al Museu Cerdà. (J.P.)

Un altre moment de la presentació de l’exposició al Museu Cerdà. (J.P.)

“El cel nocturn de Cerdanya” és una introducció a l’astronomia i convida a descobrir els paisatges de la comarca durant la nit. La mostra està dividia en tres blocs: el cel de Cerdanya, el paisatge astronòmic i la contaminació lumínica. És en aquest darrer aspecte que Piguillem aprofita les fotografies per a denunciar i “alertar” de l’impacte ecològic que pateix la comarca “amb la il·luminació indiscriminada que domina les zones urbanitzades”.

L’exposició compta amb el suport de l’ajuntament de Puigcerdà, la Diputació de Girona i el Museu Cerdà.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s