ESPECIAL ELECCIONS. Forment (PP): “El nostre vot pot ser decisiu per evitar un catastròfic futur pels catalans”

La candidata del PP, amb el cap de llista per Girona, Enric Millo, a Puigcerdà, aquest diumenge. (J.P).

La candidata del PP, amb el cap de llista per Girona, Enric Millo, a Puigcerdà, aquest diumenge. (J.P.)

La puigcerdanenca Meritxell Forment té 42 anys i forma part de la candidatura del PP a la demarcació de Girona en aquestes eleccions catalanes. Està com a suplent. Tercera suplent, en concret. És dependenta i no té cap experiència en política i, per tant, aquesta serà, òbviament, la primera vegada que es presenta a uns comicis.

Pregunta.- Com valora la seva participació en aquests comicis (il·lusionada, participativa…) i què pot aportar-hi?

Resposta.- Tot i que la meva participació no és tant decisiva com la dels altres companys més experimentats, crec que aporto moltes ganes, altes dosis d’il·lusió pel projecte i, sobretot, un punt de vista diferent; proper a la visió d’algú que no ha estat vinculat mai al món de la política.

P.- D’aquestes eleccions s’ha dit que són cabdals i molt importants. Més que les anteriors convocatòries. Sí? No?

R.- Unes eleccions on s’esculli la nova representació parlamentària de Catalunya per sí ja són importants. Si la pregunta gira entorn al suposat caràcter plebiscitari que alguns li volen donar, per descomptat no són més importants que qualsevol de les anteriors eleccions autonòmiques. Si per contra la pregunta fa referència al moment crític en el qual ens trobem, la resposta seria sí. Sempre és important votar, i fer-ho de manera responsable, però ara més que mai cal que tots anem a les urnes i siguem conscients que el nostre vot pot ser decisiu per evitar un catastròfic futur pels catalans.

P.- No són unes eleccions plebiscitàries?

R.- Tots sabem que el que ha convocat Artur Mas són unes eleccions autonòmiques que, com he dit abans, ja són prou importants. El que volen dels qui parlen d’aquestes eleccions com si fossin plebiscitàries és evitar presentar un programa electoral, intentant pivotar-ho tot al voltant d’aquest concepte, evitant parlar de temes com educació, sanitat o economia. O evitar fer balanç de govern i donar la cara per les retallades, temes que realment importen a l’electorat, perquè són aquestes les polítiques que ajudaran o no a que Catalunya segueixi creixent econòmicament i ofereixi qualitat de vida als seus habitants.

P.- Què hi perdria Catalunya amb una majoria de forces parlamentàries que defensin la independència del país?

R.- Perdria formar part d’Espanya i de la Unió Europea, ambdues coses realment importants per garantir seguir en el camí de la recuperació econòmica. Estem escoltant cada dia líders mundials, no només espanyols, sinó també europeus i americans, que insisteixen la manca de viabilitat d’una Catalunya independent. És bastant evident que el què perdríem és tot allò que durant tants anys s’ha treballat per assolir; una comunitat assentada en el benestar social i econòmic.

P.- I la Cerdanya? Quins beneficis o perjudicis creu que obtindria en una Catalunya independent?

R.- En una Catalunya independent no puc veure cap benefici, perquè si Catalunya s’empobreix, la Cerdanya empobrirà. Això és inevitable. Els beneficis de seguir dins d’Espanya són extensibles a Catalunya, i entre d’altres exemples hi ha el fet de poder continuar dins la Unió Europea, amb tot el que econòmicament ens aporta. Seguir en un escenari d’estabilitat que facilita que les empreses s’estableixin en el nostre país ajudant a disminuir la taxa d’atur i afavorir a la recuperació econòmica. I, això, igual que per Catalunya, és important per a la nostra comarca. I m’agradaria remarcar que, el que cal evitar és pensar que es tracta de ser catalans o espanyols, perquè no tenim perquè escollir, no és excloent. De la mateixa manera que pel fet de ser català no deixes de ser cerdà, no per ser espanyol deixes de ser català. Hi ha molts a qui, pels seus interessos, els convé fer pensar el contrari. Però cal respectar la pluralitat de la nostra societat, perquè és aquesta pluralitat que en un món tant global ens fa rics i pròspers.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s