ESPECIAL ELECCIONS. Moliner (JuntsxSí): “En una Catalunya independent, la Cerdanya no tindria maldecaps per la divisió territorial”

Els dos candidats cerdans de Junts pel Sí, la setmana passada. (J.P.)

Els dos candidats cerdans de Junts pel Sí, la setmana passada. (J.P.)

Ramon Moliner, alcalde d’Alp i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, té 54 anys i és militant de Convergència Democràtica de Catalunya. És la segona vegada que participa en els comicis catalans. En aquest ocasió, és el primer suplent de la candidatura de Junts pel sí, en la llista per la demarcació de Girona. En l’anterior convocatòria, Moliner era membre de la llista de CiU. Val a dir que la candidatura de Junts pel sí a la demarcació de Lleida presenta, com a suplent, també la cerdana Ester Cumplido (ERC), també veïna d’Alp. La mateixa formació; entrevistem a Moliner.

Pregunta.- Vostè ja té molta experiència en el terreny polític. Aquestes eleccions són diferents?

Resposta.- Són unes eleccions diferents i especials, sí. Ja saps que sóc suplent en aquesta llista formada per la societat civil, variada i molt transversal. De gent capaç, que ha deixat les seves diferències de criteri i pensament per unir-se i fer pinya amb l’objectiu de construir un país. El fet de poder-hi  participar és molt il·lusionant. El lloc de la llista és el de menys. Tots som candidats. I hi ha molt d’esforç i treball per part de tots.

P.- Els ciutadans s’adonen d’aquest esforç d’unitat i de treball?

R.- Jo penso que sí. La gent t’ho reconeix al carrer i en els actes electorals que hem fet pel territori. Tothom entén que a la llista hi ha candidats que han estat rivals polítics i que, malgrat tot, han sabut fer una lectura justa de la demanda dels ciutadans. Ara toca fer aquest pas endavant.

P.- És un error o un encert que la CUP finalment no hagi participat d’aquesta llista?

R.- La solució final no és dolenta. La CUP està portant en la seva campanya, com a eix prioritari, el sentit del sí a la independència.

P.- I reconeix que hi hagi gent que tingui por de l’escenari que se’n derivi d’aquests comicis?

R.- El temor per un futur nou. Entenc que en un escenari desconegut hi hagi qui tingui certa temença. Cal dir que hem arribat a aquest punt després d’intentar aconseguir un pacte fiscal just i una relació amb l’Estat diferent. Però el govern central ha tancat totes les portes a cap pacte i negociació. Estem on estem com a conseqüència d’aquesta postura que ens escanya i ens perjudica. Per aquesta raó hem situat el lema de campanya com “el vot de la teva vida”. És un punt crucial. I cal guanyar aquestes eleccions.

P.- En escons? En vots?

R.- Les eleccions al Parlament de Catalunya es valoren, al final, en escons. Doncs, per escons serà el resultat que es validi. Però sens dubte que un sí a la independència des d’una majoria de vots seria el resultat desitjat i volgut. Personalment, sóc dels qui pensa que guanyarem per vots en un tant per cent generós.

P.- Si un veí de la Cerdanya l’atura pel carrer i li demana quins beneficis tindríem a Cerdanya en una Catalunya independent, que li diria?

R.- Ho he dit als mítings. En una Catalunya independent, la Cerdanya no tindria maldecaps per la divisió territorial. En una Catalunya independent, la Cerdanya tindria resolta aquesta situació. En una Catalunya independent fixaríem la nostra divisió territorial i s’acabaria aquest solapament amb l’estructura de l’Estat i les províncies. Imagina’t els beneficis administratius i de gestió que pot representar pels veïns de Cerdanya aquest escenari. També hi ha un altre aspecte important; les negociacions amb la UE en relació els ajuts que rebem com a territori transfronterer amb França. I la nostra representació institucional en equipaments com ara l’Hospital, per exemple.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s