Prullans acull la segona Diada Arç, de Fruits i Herbes Oblidades

arcLa mostra se celebra aquest cap de setmana. Aquesta segona edició inclou un programa ple de novetats relacionades amb els fruits silvestres i el seu aprofitament a la cuina, els seus usos en la investigació medicinal, intercanvis de coneixement amb xerrades, conferències, tallers de manualitats, etc.

Aquella idea inicial del farmacèutic de Puigcerdà, Joan Muntaner, s’ha fet realitat gràcies a l’impuls i el patrocini de la gent de Prullans, un poble que creu en l’aprofitament dels fruits silvestres com a alternativa de present i de futur per a les comarques pirinenques, no només com a alternativa econòmica sinó també com a filosofia vital i com a una manera diferent d’entendre el món. Estem al Pirineu i aquí el contacte amb la natura, el coneixement d’aquesta i el respecte a l’entorn forma part de la nostra vida.

En la primera edició d’Arç, que es va dur a terme els dies 3 i 4 d’octubre de l’any passat, es va posar de manifest la necessitat d’articular un debat al voltant de l’aprofitament dels fruits silvestres com a alternativa social i econòmica i la necessitat de potenciar una xarxa d’empreses i particulars que treballin en qualsevol àmbit dels fruits oblidats del bosc. En totes les ponències i els intercanvis entre els visitants de la diada va fer-se evident la idea de què cal buscar noves fórmules d’aprofitament d’uns fruits que al Pirineu els tenim a l’abast, que són poc valorats però que, en canvi, tenen unes qualitats naturals i medicinals extraordinàries. Cal aprofundir en aquesta filosofia i al poble de Prullans hi han posat fil a l’agulla.

La diada està organitzada per l’Ajuntament de Prullans, patrocinada per Cerdanya Resort i la Diputació de Lleida i compta amb la col·laboració de diferents entitats com ara el Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, el Parc Natural del Cadí Moixeró, El Baridà, Edicions Salòria, l’Associació de Dones del Món Rural Cerdà, l’Associació Cultural i Cívica de Prullans i Cuina Pirinenca de Cerdanya a més de voluntaris d’arreu del territori català.

(Text: Viure als Pirineus)

Més informació a:  https://www.facebook.com/Diadafruitsoblidats?fref=ts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s