Bolvir acull la primera edició de l’ArqueoPyrenae, a l’Espai Ceretània

Alumnes fent excavacions en el jaciment del Castellot de Bolvir. (J.P.-Portal)

Alumnes fent excavacions en el jaciment del Castellot de Bolvir. (J.P.-Portal)

Des d’ahir, i fins aquest dissabte, se celebra a l’Espai Ceretània de Bolvir la primera edició de l’ArqueoPyrenae, el Congrés Internacional d’Arqueologia Pirinenca. Aquesta iniciativa vol convertir-se en un referent en el seu àmbit, tot aprofitant les instal·lacions de l’Espai Ceretània.

Amb el suport i l’organització de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Congrés reuneix una vintena de professors universitaris de Catalunya i científics, a banda d’alumnes de la pròpia universitat, per tal de compartir projectes i sistemes de treball, així com les tècniques emprades, en els jaciments que hi ha en l’àrea del Pirineu. Els científics i professors que s’apleguen en aquest primer Congrés, que neix amb la voluntat de repetir-se any rere any, provenen de Catalunya, França i Andorra.

L’alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, ha expressat la seva voluntat de convertir l’Espai Ceretània en un referent cultural, turístic i científic. En aquesta línia, Baqué ha recordat l’acord amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s