L’escola Monlau de Barcelona es fixa en la Cerdanya per la formació dels seus alumnes en energies renovables

Alumnes, professors i Canga, a la centra Thémis, aquest matí. (J.P.)

Alumnes, professors i Canga, a la centra Thémis, aquest matí. (Thémis)

Una vintena d’alumnes de segon curs del grau superior d’Energies Renovables del centre d’estudis Monlau de Barcelona han visitat aquest divendres la central solar de Thémis, a Targassonne (Targasona), a Cerdanya, en una jornada de formació relacionada amb les energies renovables i l’aplicació d’aquestes en el desenvolupament de futurs projectes d’investigació i recerca. L’activitat de l’escola Monlau a Thémis no és un fet puntual; la visita forma part d’un projecte més ambiciós i que té la Cerdanya com a base –en concret les instal·lacions de Thémis-, per a la formació d’aquells alumnes i professors que vulguin dedicar-se professionalment dins el camp de les energies renovables.

La iniciativa ha estat promoguda pel consultor Thierry Canga, instal·lat a Fontanals, que ja havia col·laborat amb el centre d’estudis Monlau Competició per a la posada en marxa del curs de mecànics de competició d’automòbil en els anys 2005/2006. El seu projecte de centre de formació a distància, amb base a Thémis, ha estat ben rebut pel centre d’estudis Monlau.

El Centre d’Estudis Monlau és una institució avalada per més de 30 anys d’experiència docent i compta amb les eines tecnològiques més avançades. Són 9.000 metres quadrats d’instal·lació. L’equip de professors té amb una àmplia experiència en els respectius sectors professionals. La seva principal funció és facilitar i guiar l’aprenentatge dels alumnes per aconseguir l’excel·lència tant a nivell tècnic com humà. L’escola és un referent en les branques d’electromecànica, energies renovables, automoció i carrosseria. Ara, amb la col·laboració de Thierry Canga (exdirector de les escola ELF Renault del Circuit de Catalunya ex-coach de pilots i actualment consultor formador i coach per a empreses), es busca donar un salt de qualitat. I la Cerdanya serà la seu.

La central solar Thémis.

La central solar Thémis. (Thémis)

Canga considera que Thémis és un centre que té la infraestructura necessària per a desenvolupar aquest projecte. “Més enllà de la col·laboració que hi haurà amb l’escola Monlau de Barcelona, volem convertir-nos en un centre formació online de referència”.

Per la seva banda, el professor de l’escola Monlau, José Miquel Pérez, creu que la formació en energies renovables és una matèria primordial pel futur dels joves, la seva especialització i el desenvolupament de projectes I+D. “Creiem que Thémis és un centre idoni pels nostres alumnes i estem molt contents d’haver establert aquesta relació amb la central solar”. Pérez afirma que a Thémis hem pogut veure “la tecnologia actual i les possibilitats de futur”. I el coordinador del curs d’energies renovables de l’escola Monlau, Manolo Alfaro, ha volgut destacar que el centre “no sols és un referent des del punt de vista tecnològic. Crec que és important el fet com ho expliquen i l’èmfasi que posen en l’aportació de les energies renovables pel que fa el respecte i la cura del medi ambient. I mentre veus com a Europa hi ha una clara creença sobre les possibilitats i la necessitat d’avançar en l’aprofitament d’aquestes energies, t’adones que a Catalunya i a Espanya estem encara molt lluny d’aquest discurs”.

El programa dels alumnes, aquest divendres, ha consistit amb una presentació sobre les energies renovables i els projectes de desenvolupament I+D que en aquests moments està treballant els tècnics de la central. A banda de les demostracions, els alumnes també hauran pogut visitar els museus del centre i haver participar en tallers de forma activa. Per acabar, els alumnes han pogut participar d’un debat amb tècnics sobre futures professions relacionades amb les energies renovables.

Enllaços útils:

http://www.themis-pv.com/

http://www.monlau.es/

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s