Estavar i Llívia recuperen el Festival Film Transfronterer

L'alcalde d'Estavar, Laurent Leygue, posa davant dels cartells del Festival. (J.P.)

L’alcalde d’Estavar, Laurent Leygue, posa davant dels cartells del Festival. (J.P.)

Els municipis d’Estavar i Llívia han recuperat el Festival Film Transfronterer (https://www.facebook.com/Festivalestavarllivia). El certamen, que se celebra aquest cap de setmana, reunirà diferents actors francesos i catalans que han volgut donar suport a la iniciativa i seran presents a l’esdeveniment. Es podran veure fins a 7 curtmetratges en un festival que l’alcalde d’Estavar, Laurent Leygue, bateja com l’edició zero. “És una primera prova. Volem veure la resposta de la gent, la resposta de la comarca i dels qui participen en el Festival. La nostra voluntat és donar continuïtat, però volem comprovar el resultat d’aquest experiència”, ha manifestat Leygue aquest dijous.

El programa del Festival es concentra principalment en aquest pròxim dissabte, amb una conferència de premsa en la qual hi participaran els actors, l’obertura del certamen, la projecció de les pel·lícules i, finalment, la valoració del jurat. “Quan vam plantejar la possibilitat de recuperar el Festival vam decidir que calia que els cerdans es fessin seu aquest Festival. I és així com vam pensar de fer-los partícips. Com? Fent-los fer de jurat, per exemple”, ha explicat.

L’entrada és gratuïta i les pel·lícules seran projectades a la sala polivalent d’Estavar. Els actors que han confirmat que seran presents són Smaïn Faïrouze, conegut senzillament com a Smaïn, Jean Paul Cara, Flavie Pean, Julien Ronet, Ambroise Michel, Xavier Serrat i Dodi de Miquel.

El recuperat Festival Film Transfronterer ha estat concebut en un format diferent de l’anterior, del precursor. I és que l’any 1983 arrencava una història potent a Estavar, amb un festival de vídeo que va aconseguir ressò i era una cita obligada del gènere i dels professionals del ram. Aquell projecte es va interrompre, però, l’any 2001. L’associació del festival, formada per veïns d’Estavar, Llívia, Osseja i Palau, entre altres, que actuaven de forma voluntària, va anar perdent força. Avui, l’arxiu d’aquell certamen, és a Estavar.

Leygue (elegit alcalde d’Estavar a les últimes eleccions municipals franceses, ara fa un any i mig), diu que els veïns li demanaven que fes mans i mànigues per recuperar el Festival. I un cúmul de circumstàncies i de coincidències han fet que el Festival torni a ser present a Cerdanya. La presentació d’aquesta edició zero del Festival es va fer a principis de setmana, amb la presència de Leygue i l’alcalde de Llívia, Elies Nova. La propera edició l’any vinent, si tot va bé, es farà, precisament, a l’enclau cerdà.

Documentació:

https://www.facebook.com/mairieestavar?fref=ts

Enllaços de mitjans:

http://www.pirineustv.cat/2015/10/festival-de-cinema-transfronterer-estavar-llivia/

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s