Més de 10 anys de bones pedres a Puigcerdà

El president del Curling Puigcerdà. (J.P.)

El president del Curling Puigcerdà. (J.P.)

La Vila de Puigcerdà reunirà aquest cap de setmana uns 30 equips de fins a 9 nacionalitats al Poliesportiu en la desena edició del Trofeu Internacional Curling de Puigcerdà. La competició es desenvoluparà els dies 9, 10 i 11 d’octubre, en una prova que ha crescut en participació any rere any i que ha arribat al màxim de les possibilitats per les instal·lacions actuals: 30 equips en cinc pistes. No hi ha espai per a més en una prova concentrada en tres dies de competició.

El president del Curling Puigcerdà (http://curlingpuigcerda.com), secció del Club Poliesportiu, Carles de Moxó, ha explicat aquest dimecres que en l’organització hi ha una trentena de persones que de forma voluntària posen el seu esforç en aconseguir que el Trofeu estigui a l’alçada d’una prova internacional. “Més enllà de la competició, que encara que sigui un Trofeu amistós tothom vol guanyar-lo per prestigi, hi ha la vessant social, ja que nosaltres els organitzem activitats paral·leles que van des de la festa del pernil o el sopar de dissabte”, ha manifestat de Moxó. També hi ha la vessant econòmica, ja que la majoria dels integrants dels 30 equips que participen al Trofeu estaran hostatjats a Cerdanya. En total, més de 150 persones si parlem estrictament d’aquelles persones que estan vinculades a la prova.

El Curling va començar a Puigcerdà l’any 2004, després que la Federació Catalana d’Esports d’Hivern es plantegés organitzar el Campionat d’Espanya d’aquesta modalitat esportiva a Cerdanya. I va fer cursets per als qui ho van voler a la comarca, amb la finalitat que en la prova hi hagués un equip de Cerdanya. Tot va ser començar. I ara, poc temps després, el Curling de Puigcerdà s’ha convertit en un dels millors ambaixadors internacionals que té la Vila i la comarca.

Els equips que participaran aquest cap de setmana a Puigcerdà, a banda dels conjunts catalans, venen del País Basc, Espanya, Andorra, França, Escòcia, Estats Units, Suïssa i Itàlia. Els representants d’aquests tres últims països són els favorits en la prova. Entre les novetats, en relació a les competicions d’anys anteriors, destaca la participació d’un equip en cadira de rodes.

El Curling de Puigcerdà ha tingut des dels seus inicis el patrocini de la revista Pànxing (http://www.panxing.net). Pel que fa el Trofeu, que té un pressupost d’uns 12.000 euros, els organitzadors reben el suport econòmic de la Diputació de Girona (http://www.ddgi.cat/web) i l’Ajuntament de Puigcerdà (http://www.puigcerda.cat), a banda de l’ajut tècnic i humà del Poliesportiu de Puigcerdà (http://www.puigcerda.cat/esports/club-poliesportiu-puigcerda/club-poliesportiu-puigcerda) i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (http://www.fceh.cat).

Pels neòfits en el Curling, un parell d’anècdotes. Les pedres estan fetes al Canadà, amb granit d’Escòcia; les característiques d’aquest granit el fan idoni per a la pràctica d’aquest esport. Una pedra pesa 20 quilos i s’ha de fer lliscar per una pista de 45 metres de distància. L’amplada de la pista de joc és de 4,5 metres. I, així com els artistes de teatre es desitgen molta merda abans de l’estrena d’una obra, els jugadors de Curling es desitgen “bones pedres”.

Documentació:

https://ca.wikipedia.org/wiki/C%C3%BArling

Enllaços de mitjans:

http://www.diaridelaneu.cat/article/27677/curling-30-equips-participaran-al-10e-trofeu-internacional-vila-de-puigcerda

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s