Fornada jove per a Ciutadans (C’s) a Puigcerdà

El cap visible del grup de treball de Ciutadans a Puigcerdà, el jove Aleix Martin.

El cap visible del grup de treball de Ciutadans a Puigcerdà, el jove Aleix Martin (J.P.)

La formació política Ciutadans (C’s) va aconseguir, en els últims comicis catalans, uns resultats de partit mai no vistos a Puigcerdà i Cerdanya. Seguint la tendència a l’alça que aquest partit va tenir a la resta del país, Ciutadans va sumar a casa nostra molts més vots dels obtinguts en els anteriors comicis de l’any 2012. I el fet és que Ciutadans ha aconseguit ser la segona força política a Puigcerdà i Cerdanya. No els ha calgut fer actes de campanya. “Crec que la gent s’ha adonat, principalment aquelles persones que no participaven habitualment a les eleccions, que era el moment de dir-hi la seva. I em refereixo al col·lectiu de persones que volen i defensen una Catalunya millor però dins d’Espanya”, explica Aleix Martin, un jove de 19 anys, universitari, que és el cap visible del grup de treball que Ciutadans té, des de fa poques setmanes, a Puigcerdà.

Aleix Martin estudia a la universitat de Reus. Està cursant Econòmiques. També Dret, a distància (UOC). Té 19 anys i és fill de Puigcerdà. Va anar a l’escola d’Alfons I i a l’institut Pere Borrell. Afirma que des de jove, des de més jove, amb poc més de 14 anys, ja li ha interessat la política. I quan va complir els 18 anys es va afiliar a Ciutadans. (Per cert, Martin també ha estat candidat, últim suplent de la llista de Girona de C’s, en aquestes comicis del 27S. A Ciutadans no ens ho van saber concretar en el seu dia, quan els ho vam consultar per les entrevistes que DCerdanya va preparar amb els candidats cerdans a les eleccions).

Per què Ciutadans? li demano. “Sempre m’ha cridat l’atenció la política. I veia, i veig, que les coses es fan malament. Per exemple, penso que des del govern central es podia haver tingut un millor tracte per Catalunya, en general. Tampoc no comparteixo gens que s’hagin fet retallades en la sanitat i l’ensenyament. Tot plegat, augmentava el meu esperit crític. I crec que Ciutadans és un partit que encaixa en el model que defenso”.

Martin reconeix que la majoria dels seus amics o companys són independentistes. I jo m’interesso per saber, d’aquest jove, quina opinió té de la independència. “És millor destinar esforços per unir i fer que això funcioni que no pas dedicar esforços per separar-se”.

“Com a jove que sóc, aporto moltes ganes de treballar i una visió diferent de la vida. També de la realitat del meu entorn. Qui millor que un jove per saber que volen els joves actualment”, explica Martin. I afegeix: “la política actual ens ha demostrat que hi ha moltes coses que s’estan fent malament. La corrupció seria una, per exemple. Jo tinc ganes de canviar tot això. Jo penso que no ens podem quedar enrere veient aquest situació. S’ha de lluitar contra això”.

Com dèiem abans, Ciutadans ha tingut un notable ascens de vots a Puigcerdà i Cerdanya en relació als últims comicis del 2012. A què ho atribueixes?, li pregunto. “Crec que una part dels vots que ha guanyat C’s és conseqüència de com s’han plantejat les eleccions; volien que fossin plebiscitàries quan en realitat eren unes eleccions autonòmiques. Això ha mobilitzat a la gent. Crec que la gent s’ha adonat que era el moment de participar. Era el moment de dir-hi la seva. I, a més, volent votar per un partit modern, sense el llast de casos de corrupció. Els qui volien regeneració i renovació de la política, només podien votar C’s”.

Ciutadans ha apostat per aquest jove, i un grup més de 5-6 persones, per a constituir un grup de treball a Puigcerdà. De moment, C’s no tindrà una agrupació local. Volen començar la casa pels fonaments. Martin agafa el relleu de qui fora responsable de l’agrupació local de ciutadans, José Luís Osorio, actualment regidor del partit a Lleida. “Ens volem implantar a Puigcerdà i, posteriorment, estendre’ns a la comarca”, afirma Martin.

La idea és fer d’oposició a l’equip de govern de l’ajuntament de Puigcerdà en la mesura de les possibilitats. “I fer arribar propostes, també”, diu. I la primera acció d’aquest nou equip de treball ha estat la polèmica amb la colla de geganters de Puigcerdà. “Els membres de la colla necessitaven suport. No pot ser que tots hagin anat en contra d’ells”, ha afirmat, perquè, segons diu “a mi no m’ha molestat gens l’acció dels geganters. És l’himne nacional”, ha sentenciat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s