Puigcerdà projecta ser “un escenari important” de futurs rodatges

Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà. (Arxiu municipal)

Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà. (Arxiu municipal)

“Cerdanya Film Comsission és una bona eina amb la qual anem de bracet”, ha dit l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira. El polític local ha reconegut que Puigcerdà vol i treballa per potenciar la ciutat com escenari de futurs rodatges. “La idea és que els rodatges a Puigcerdà i a la comarca agafin embranzida i volada. I la Cerdanya Film Commission és una bona eina amb la qual anem de bracet”, ha indicat.

Piñeira ha volgut recordar que des de l’Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona es dóna ajuts a l’entitat Cerdanya Film Commission, del Grup de Recerca de Cerdanya, principalment per a l’organització del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya. “Però més enllà d’aquest fet puntual, d’aquest esdeveniment concret, el projecte és poder convertir aquest territori en un indret important per a fer rodatges. I creiem que Puigcerdà i la comarca tenen un marc idoni”, ha expressat Piñeira. “Tenim un gran entorn natural i les estacions de l’any molt marcades, aspecte del qual no sento que ningú ho destaqui. Tenim quatre grans paisatges durant l’any. Hi ha molts llocs que no ho tenen”, ha continuat dient. I ha posat la ciutat de Girona, com exemple. ” Si a Girona els haguessin dit fa uns anys que actualment acollirien tants rodatges no s’ho haurien cregut. Però ho fan”, ha sentenciat.

Imatges del rodatge a Puigcerdà, aquest passat dilluns. (Cerdanya Film Commission)

Imatges del rodatge a Puigcerdà, aquest passat dilluns. (Cerdanya Film Commission)

El batlle de la capital de la Cerdanya ha recordat que precisament, ara fa poques setmanes, l’ajuntament ha validat l’entitat com a l’interlocutor entre l’administració local i el departament de Cultura de la Generalitat. “Aquests projectes els han de gestionar persones amb coneixements en la matèria i que tinguin temps per dedicar-hi. L’ajuntament ja toca mil tecles. I buscar productores, triar escenaris i acompanyar o fer el seguiment de les filmacions no ens toca a nosaltres, oimés si en el territori tenim una entitat que en sap i que s’hi dedica com la Cerdanya Film Commission”, ha afirmat.

L’alcalde de Puigcerdà ha fet aquestes declaracions pocs dies després que la Vila acollís el rodatge d’un anunci per a una empresa sud-americana. La productora catalana Mirinda Films va ocupar a primers d’aquesta setmana els carrers de Puigcerdà i Bellver i diferents escenaris de la comarca. La filmació va mobilitzar 70 persones, dels quals 30 eren actors (alguns d’ells, extres de Cerdanya) i la resta personal de l’equip de rodatge. L’activitat audiovisual d’aquests dies ha representat també una aportació econòmica en el territori amb allotjaments, restauració, serveis i altres.

Imatges del rodatge a Puigcerdà, aquest passat dilluns. (Cerdanya Film Commission)

Imatges del rodatge a Puigcerdà, aquest passat dilluns. (Cerdanya Film Commission)

Fa molt temps que l’entitat Cerdanya Film Commission, vinculada al Grup de Recerca de Cerdanya, explica que la indústria i la producció audiovisual pot ser una eina molt profitosa per a la comarca, des de diferents àmbits. L’any 2008 va impulsar el projecte i fa 4 anys va oferir un catàleg de localitzacions i serveis.

Cal recordar també que, recentment, els hotelers de Cerdanya han expressat la seva opinió favorable al fet que la comarca aculli produccions audiovisuals, segons van explicar a Pirineus TV. Segons aquest mitjà, una quinzena d’establiments de Cerdanya, entre els quals hi ha restaurants, hotels i institucions públiques, ja formen part de les localitzacions ‘Film Friendly’, és a dir, que estan disposats a acollir rodatges.

Documentació:

http://www.bcncatfilmcommission.com/ca

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/283262/ca/nombre-rodatges-catalunya-creix-47-darrers-7-anys.do

Enllaços altres mitjans:

http://www.pirineustv.cat/2015/10/rodatges-a-cerdanya/

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s