Neix la revista ERA, una publicació de recerca cerdana

ERA-01

Moment de la presentació de la publicació a l’Arxiu Comarcal. D’esquerra a dreta (Moliner, Piñeira, Simon i Quílez). J.P.

Ja és a la venda la revista ERA, una publicació de recerca de Cerdanya en format llibre que es troba a les llibreries de la comarca. ERA és fruït de les comunicacions presentades a les I Jornades d’Estudis de Cerdanya que es van celebrar a últims de l’any passat. El Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i Edicions Salòria han unit esforços per editar aquesta revista que vol convertir-se en un referent en el seu àmbit i, especialment, en un incentiu per a molts dels qui es dediquen a la recerca. D’aquesta primera edició d’ERA s’han imprès 500 exemplars i recull fins a 18 treballs de recerca que tracten de diferents temàtiques. Entre altres, a la revista hi trobem escrits d’Oriol Olesti, Lluís Obiols, Oriol Mercadal, Erola Simon, Jordi García Petit, Oliver Vergés, Sara Aliaga, Climent Miró, Jordi Dantart, Joan Ferrer i Xavier Mangado, entre molts d’altres.

La presentació, que s’ha fet a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, ha aixecat força interès i ha comptat amb l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira i el president del Consell comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, a banda dels responsables de l’edició. Així, els primers en parlar han estat el president del Grup de Recerca de Cerdanya, Enric Quílez i la directora de l’Arxiu, Erola Simon.

Tant Quílez com Simon han destacat la importància de la publicació i del valor cultural i històric de la recerca local. “ERA vol convertir-se en aquest espai on els qui es dediquen a la recerca se sentin reconeguts”, ha dit Simon.

I Moliner i Piñeira han volgut posar de manifest la gran tasca cultural que estan realitzant les tres entitats que han participat en l’edició de la revista. Moliner també ha posat en valor la importància de la recerca local i que aquesta pugui ser editada finalment ja que, com ha recordat el president del consell “no tot és a google”. Piñeira ha destacat el volum “ingent” de publicacions que s’han presentat en l’últim any a Puigcerdà “la majoria de les quals són de temàtica local. Des de poesia, fins a assaig o recerca, com aquesta publicació que presentem avui”.

Durant la presentació de la revista ERA, el Grup de Recerca de Cerdanya ja ha anunciat per a l’any vinent la segona edició de les jornades d’estudis de Cerdanya i, conseqüentment, la publicació del segon número de la revista per a l’any 2017.

ERA-02

Una persona repassa la publicació durant l’acte de presentació. J.P.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s