La Universitat d’Estiu de Puigcerdà es planteja créixer a partir de les jornades professionals

La Universitat d’Estiu Ramon Llull de Puigcerdà, que acaba aquest dissabte i que enguany celebrava la seva 19a edició, ha sortit “rodona” , en paraules del president de l’Associació Universitària de la Cerdanya (AUCer), Francesc Armengol.

Prop de 380 alumnes inscrits, amb una cinquantena de professors que s’han fet càrrec dels cursos, tallers i xerrades (21 propostes), amb més de 30 col·laboradors en l’organització i una quarantena de patrocinadors i sponsors (empreses locals i nacionals), alguns dels quals fan aportació econòmica però molts d’altres hi col·laboren amb serveis o producte. “El nostre pressupost és de 43.000 euros, però s’enfilaria més enllà dels 65.000 euros si no comptéssim amb l’aportació que fan alguns dels patrocinadors mitjançant serveis o materials”, ha explicat Armengol. Dels 43.000 euros, una tercera part són recursos propis (matriculacions, en bona part), un altre tercera part són aportacions de privats (majoritàriament empreses) i la resta són subvencions de l’Ajuntament de Puigcerdà, Diputació de Girona, Consell Comarcal de la Cerdanya i l’IDAPA.

AUCer. Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà 2017.

Ple a vessar, el Museu Cerdà, a l’acte de cloenda. Foto: AUCer/Gael Piguillem

Dels inscrits cerdans, l’AUCer ha detectat que en aquesta edició s’ha equilibrat en el 50% la xifra de participants locals, entre Puigcerdà i la resta de la comarca.

Creixement i possibilitats

Armengol ha manifestat a DCerdanya que les possibilitats de creixement de la Universitat d’Estiu passen per les jornades de formació professional que aquest any ha incorporat, per exemple, la primera edició de la Jornada de la Professió Farmacèutica. “Aquest any hem incorporat el Col·legi de Farmacèutics de Girona. Voldríem que es consolidés aquestes jornades i que fossin molt similar a la jornada professional que fan els metges, des de fa 17 anys”, ha dit Armengol. 

“Podem créixer en formació professional i com que ja no cabem al Museu Cerdà potser ens caldrà anar al Casino”, ha indicat. 

“En matrícules, tenim les aules que tenim i això ens permet arribar a un màxim de 400 alumnes. Potser l’any que ve podríem mirar de tenir algunes aules més, però pensa que una organització de 28 propostes culturals i formatives amb 30 voluntaris en l’organització està més que bé”, ha manifestat el president de l’entitat cerdana.

AUCer. Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà 2017.

El periodista Ramon Besa, conferenciant a l’acte de cloenda, aquets divendres. Foto: AUCer/Gael Piguillem

El curs vinent, celebració del vintena edició

L’AUCer ja prepara, des de fa setmanes, l’activitat de la Universitat d’Estiu de l’any vinent que serà la 20a edició. Ho ha explicat el president de l’entitat i tot i que no n’ha avançat massa res, ha explicat que “portem ja tres mesos aportant idees. Segur que hi haurà un nit espectacular de les arts que farà que ens recordem de la vintena edició. No sortirem del nostre guió i no farem res d’extraordinari, però tot allò que farem serà d’aniversari. Puc avançar, però, la voluntat de recuperar alguns cursos mítics, com va ser el de Qi Gong. Potser farem algun curs o taller més”, ha manifestat el responsable de l’entitat universitària.

AUCer. Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà 2017.

El president de l’AUCer, Francesc Armengol, durant l’acte de cloenda. Foto: AUCer/Gael Piguillem

Premi AUCer-Vila de Puigcerdà i Premi Amic AUCer

Un any més, en el marc de la setmana universitària, s’ha lliurat el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà, que reconeix el millor expedient acadèmic de Batxillerat de la Cerdanya. Enguany s’ha concedit a Mireia Llaudó Burgueño, que ha completat els seus estudis a l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà amb una nota de 8,843, segons destacava un comunicat de premsa de l’entitat. També s’ha lliurat el Premi Amic AUCer, que enguany s’ha concedit a l’Ajuntament d’Alp en agraïment a la col·laboració en activitats com ara la Nit dels Estels a l’estació de La Molina i el curs anual de Mindfulness, una de les activitats més reeixides de l’entitat. Aquests premis s’han lliurat en el marc del Sopar de l’AUCer, celebrat dijous a la nit, i que enguany ha apostat decididament pels productors locals, amb un menú fet íntegrament amb aliments de Cerdanya provinents d’elaboradors i explotacions d’arreu de la comarca, amb el suport del Consell Comarcal i del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s