El curs de Cuina i Gastronomia del Pere Borrell de Puigcerdà començarà amb 14 alumnes

El nou cicle de formació de grau mitjà de Cuina i Gastronomia de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà, i que serà una realitat aquest proper curs 2017-2018, arrencarà amb 14 alumnes. S’ha fet públic aquest dimecres, 19 de juliol, en un acte que s’ha realitzat a la sala de plens de l’Ajuntament de Puigcerdà. El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Pere Polanco, que ha presidit l’acte, ha explicat que el centre d’ensenyament de la capital de la Cerdanya disposarà d’aquest nou cicle formatiu en bona part gràcies a la “predisposició del sector hostaler i de la restauració” de la comarca i a la col·laboració que hi ha hagut amb l’Ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya.

presentació cicle formatiu Puigcerdà2

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Pere Polanco (centre), a l’inici de l’acte, acompanyat de Piñeira i Moliner. FOTO: DCerdanya/Jordi Pardinilla

El nou curs de grau mitjà, de 2 anys, s’impartirà en el format de formació professional dual, la qual cosa vol dir que es realitza en alternança entre el centre educatiu i l’empresa. Hi ha el compromís de les empreses per contractar aquests joves que, a més, cobraran diners per fer la seva feina. En total, un cicle de 2.000 hores lectives més un mòdul de servei de menjador de 165 hores. “Aquests joves tindran una formació especialitzada, que és el què demana el sector. Tindran unes competències àmplies i el seu perfil serà polivalent i molt versàtil”, ha dit Polanco.

L’acte, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, ha estat molt concorregut amb la presència de responsables de centres educatius de Puigcerdà i comarca i membres de Cuina Pirinenca i l’Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya.

INS Pere Borrell

Façana de l’INS Pere Borrell de Puigcerdà. FOTO: DCerdanya/Jordi Pardinilla

L’Institut creix

La posada en marxa del nou curs de grau mitjà farà que l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà incorpori a dos nous professors -cuina i hostaleria- que seran els responsables del cicle. L’INS Pere Borrell disposa actualment de quatre cicles de grau mitjà: el Cicle integrat de Cures Auxiliars d’Infermeria i Atenció a les Persones en situació de Dependència, el de Conducció d’Activitats Físico-Esportives en el Medi Natural i el de Gestió Administrativa. Ara s’hi afegirà, a partir del curs vinent, el de Cuina i Gastronomia.

Inversió per condicionar el centre

Durant l’acte s’ha anunciat que l’Ajuntament de Puigcerdà es farà càrrec de les obres de condicionament de les aules i la cuina on s’impartirà el curs, amb una inversió d’uns 60.000 euros.

Piñeira ha recordat que fa uns anys es va intentar posar en marxa un curs d’aquestes característiques que no va reeixir. “Feia falta la confluència de quatre voluntats; la del departament d’Ensenyament, la del sector empresarial, la de les administracions territorials i la implicació del centre. Ara ha estat la bona”, ha indicat. Piñeira s’ha felicitat pel fet que la iniciativa hagi tirat endavant i davant l’èxit de la demanda que ha tingut el curs i davant el suport que ha rebut del sector hostaler de la comarca, no ha dubtat en assenyalar que el curs “funcionarà i serà positiu per a tothom”. També Moliner s’ha mostrat convençut que el grau mitjà de Cuina i Gastronomia tindrà continuïtat en el temps i no ha descartat que l’oferta pugui ser atractiva, també, per a estudiants de les comarques veïnes com ara l’Alt Urgell o el Berguedà.

Una demanda del sector

El sector de l’hostaleria porta anys reclamant i treballant per tal d’aconseguir estudis de formació professional a la comarca relacionats amb la cuina i l’hostaleria. No és d’estranyar que aquest dimecres una de les persones que expressava la seva satisfacció pel projecte educatiu fos la presidenta de l’Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, Nati Bover.

presentació cicle formatiu Puigcerdà

Fotografia de família de l’acte de presentació del cicle formatiu de Cuina i Gastronomia. FOTO: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s