Kerretània amplia el seu catàleg de rutes i dota les visites de tastos gastronòmics

Una ruta romànica per la zona de la baixa Cerdanya (que dóna a conèixer les esglésies de la Solana, com ara Olopte, All o Saga) i un recorregut per la via romana d’Eina i pels diferents monuments megalítics que es conserven en aquesta zona, són els dos nous productes que enguany ofereix l’empresa Kerretània. A aquestes noves possibilitats d’itineraris culturals, Kerretània hi ha afegit la visita a les explotacions de productors locals de la Cerdanya, on es podrà fer degustacions a la finalització del recorregut. En aquest últim cas, l’empresa compta amb la col·laboració de la Formatgeria Molí de Ger i l’explotació de vedella ecològica de Cal Grauet de Saga.

gerard cunill kerretània 01

L’historiador local, Gerard Cunill, aquesta setmana, a Puigcerdà. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Kerretània és una iniciativa empresarial que va néixer l’any 2015 i que ha posat en marxa l’historiador cerdà Gerard Cunill. El puigcerdanenc ofereix rutes culturals guiades, prèvia reserva, per diferents indrets de Puigcerdà i la comarca. El plat estrella de l’oferta de Kerretània és “Puigcerdà del Gòtic, entre l’esplendor i el declivi”, que permet visitar llocs tant emblemàtics de la capital de la Cerdanya com el nucli històric, l’església de Sant Domènec, la Capella de Nostra Senyora de Gràcia o la plaça Cabrinetty entre altres. Enguany espera poder fer entrar els visitants a l’Ull de Basílisc. També fa una visita guiada a les pintures, ara restaurades, de l’església de Sant Doménec.

visites kerretània

Un grup de turistes rep les explicacions durant una visita a Puigcerdà, a peu del campanar de l’església de Santa Maria. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

“El segon estiu, l’any passat, vam duplicar l’activitat en relació al primer any. És veritat que les visites es concentren molt a l’estiu, però Kerretània està disponible tot l’any”, explica Cunill. Aquest tercer estiu d’activitat, Cunill ha volgut fixar els dimecres i els divendres del mes d’agost com a dies concrets en el calendari de visites, però “estem oberts la resta dels dies i la resta dels mesos. Només cal fer la reserva”.

gerard cunill kerretania 02

Les pintures gòtiques de l’església de Sant Domènec, un dels plats forts de les visites guiades de Kerretània. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Cunill reconeix que les seves altres responsabilitats laborals li treuen temps per centrar-se només en Kerretània, “una situació que vull modificar perquè hi ha demanda per un projecte com aquest, de rutes guiades per la Cerdanya”, afirma. Per a més informació d’aquests paquets i de la resta de propostes es pot consultar l’espai web: www.kerretania.cat. Les reserves es poden fer a la pàgina web de Kerretània, al correu electrònic o també a l’oficina de turisme de Puigcerdà.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s