El Festival de Cinema de Cerdanya programa 140 films en la seva 8a edició

La 8a edició del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que s’inaugura aquest divendres 29 de juliol i que clou el 6 d’agost, compta enguany amb 140 films seleccionats, entre llargmetratges i curtmetratges, documentals, ficció i animació, distribuïts en 33 sessions de projecció -13 més que en l’anterior edició-. Les pel·lícules han estat triades entre els 1.132 films admesos a concurs, dels quals 232 eren curtmetratges i 900 llargmetratges.

presentació BCN Festival Cinema Cerdanya 01

Un moment de l’acte de la presentació del Festival de Cinema de Cerdanya, aquest passat divendres a Barcelona. Foto: Organització

El Festival, que ja va ser presentat fa uns dies a l’Ajuntament de Puigcerdà pels mitjans locals i comarcals, va desembarcar ahir divendres a Barcelona, en un acte que es va dur a terme a la formatgeria 12 graus (un establiment impulsat per la família cerdana del Molí de Ger). L’acte va comptar amb la presència de la gerent de Catalunya Film Festivals, Marta Lladó, el director artístic del Festival, César Candilejo, del director del certamen, Jordi Forcada, i de diferents representants dels films seleccionats.

Lladó va voler destacar que malgrat que l’aposta per organitzar festivals fora de l’àmbit metropolità és arriscada “val molt la pena. Iniciatives com aquesta mereixen el suport de Catalunya Film Festivals”. El director artístic del Festival, Candilejo, va manifestar que “el programa farà les delícies dels cinèfils però també permetrà descobrir al públic no habituat una mirada cinematogràfica original”. Finalment, Forcada va afirmar que “volem seguir demostrant que a Cerdanya interessa el cinema i que al cinema li interessa la Cerdanya. Som referent al Pirineu i treballem dur per continuar sent-ho”.

presentació BCN Festival Cinema Cerdanya 02

Imatge que correspon a l’escenari on es va dur a terme l’acte de presentació del Festival de Cinema de Cerdanya. Foto: Organització

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Puigcerdà. És un certamen adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals. El Festival està organitzat per la Cerdanya Film Comission i el Grup de Recerca de Cerdanya.

L’acte de Barcelona va servir per presentar el programa oficial d’enguany i la nova pàgina web www.cerdanyafilmfestival.cat.

Concurs de curtmetratges amb el mòbil

Una de les novetats és el concurs de curtmetratges que s’hagin fet amb smartphones, SMARTfilms, en col·laboració amb Cerdanya Jove i el Casal d’Estiu de Puigcerdà. “Pensem que és una forma d’apropar el festival a la gent i generar nous públic per al cinema”, ha explicat el director. Altres activitats previstes seran el Taller Jove, la Trobada del Sector de l’Audiovisual al Pirineu, sota el títol ‘Cinema i turisme: creant sinèrgies entre territori i audiovisual’, el Campus Meeting Point i la Visita Guiada, enguany amb visites al Parc dels Búnquers de Martinet -en col·laboració amb l’Ajuntament de Martinet i Montellà- i la ruta ‘Puigcerdà del gòtic’ -en col·laboració de Kerretània-. En referència a les activitats més lúdiques, repeteix el Trivial-Vermut Cinema i diferents activitats per a nens com un taller de maquillatge, un de manualitats de cinema i un concurs de dibuix.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s