Pep Vivas i les 300.000 braçades per creuar el Canal de la Mànega

pepvivas08

Pep Vivas, aquest diumege, a la piscina petita de la Molina. Foto:DCerdanya/Jordi Pardinilla

Queda lluny el setembre del 2015 quan el puigcerdanenc Pep Vivas i Elias explicava a DCerdanya el projecte de creuar nedant el Canal de la Mànega. Un projecte personal que l’ha volgut dotar d’un component solidari: recaptar fons per a la investigació del càncer infantil. Des d’aquell data, Vivas porta dos anys de preparació amb més de 1.200 quilòmetres acumulats a les espatlles -amb l’assessorament de l’entrenador Jacques Tuset (Aqualove Sauvatage)- i que ha fet, en aquest temps, a llocs tant diversos com els embassaments de la Baells, Sant Ponç o la Llosa del Cavall, entre altres. Val a dir que el nedador té experiència en aigües obertes ja que al llarg d’aquests últims anys ha cobert l’estret de Gibraltar, o recorreguts com ara Mallorca-Menorca, Formentera-Eivissa o Roses-Illes Medes.

I ha arribat la data. Serà el 29 de juliol, aquest dissabte, de matinada, si les condicions de les aigües de l’Atlàntic, entre França i el Regne Unit, ho permeten. La temperatura de l’aigua estarà en els 18 graus. La distància entre Dover (punt de sortida) i la costa francesa (en un punt per determinar), serà, mínim, uns 40 quilòmetres. La seva intenció és cobrir la distància en unes 14 hores. “Però, dependrà. Dependrà dels corrents i del temps, per exemple. Concretar-ho és molt complicat”, ha explicat Vivas. En uns càlculs aproximats, el nedador cerdà pensa que li caldrà fer unes 300.000 braçades per fer la totalitat del recorregut.

Equip i alimentació

Vivas recorda que mentre ell serà a l’aigua, un equip li donarà suport. Són l’Olga Urbano (avituallament) i els nedadors Sergi Roure i Jaime Vega, que poden acompanyar al nedador de Puigcerdà en diferents fases de l’itinerari. Pel que fa a l’alimentació, Vivas recuperarà forces amb un preparat (batut) a base de fruita amb cereals i mel. “La mel m’ajudarà a protegir els llavis ja que quan portes tres i quatre hores al mar els llavis i la llengua  comencen a tenir ferides per la sal. La mel protegeix”, explica i afegeix “que cal menjar cada mitja hora ja que et pots deshidratar o quedar-te sense forces o marejar-te. D’aquí la importància de l’avituallament”, conclou. Té calculat que realitzarà 34 aturades per menjar.

pepvivas01

El nedador Pep Vivas, aquest diumege, a la piscina de la Molina. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

L’equipament que podrà portar és el banyador, les ulleres i una barreja de vaselina i de nolina “per què no t’encetis a l’entrecuix i a les aixelles, a banda que aquesta substància fa que conservis l’escalfor del cos”, ha explicat.

Seguiment en directe

El dia de la travessa pel Canal de la Mànega hi haurà altres sis esportistes més. Tots ells, també Vivas, aniran acompanyats de les respectives barques. La que seguirà al costat del nedador cerdà en el seu recorregut porta per nom Pathfinder. Important saber-ho per aquells que vulguin seguir en directe l’evolució de la travessa ja que es podrà fer per internet http://www.channelswimmingassociation.com/pilots/pathfinder, que és la de l’associació que controla els permisos per les travesses al Canal.

Braçades solidàries

L’altra objectiu d’aquesta iniciativa personal és recaptar diners per la investigació de la Rabdomiosacorma. Podeu trobar més informació en el seu bloc: http://www.elmeugradesorra.org/ca/repte/7700/cerdanya-a-bracam-english-channel-2017.  La idea és que les persones que ho vulguin apadrinin una o algunes de les 300.000 braçades que necessitarà Pep Vivas per creuar el Canal. Els fons obtinguts aniran a l’Hospital de Sant Joan de Déu: http://www.hsjdbcn.org. En aquests moments la campanya ja porta 1.500 euros recaptats, en donacions menors.
Per conèixer més del projecte de solidaritat al voltant de la lluita contra el rabdomiosarcoma, podeu visitar aquest mateix bloc: https://dcerdanya.com/2016/01/09/exitosa-iniciativa-duna-familia-cerdana-en-pro-de-la-investigacio-del-cancer-rabdomiosarcoma/

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s