Cinc joves recuperen Montmelús i activen una campanya de crowdfunding per portar-ne l’electricitat

Un grup de joves treballa des de fa anys al nucli de Montmelús, al municipi de Ger, per recuperar-ne part dels habitatges i per aconseguir instal·lar en aquesta vall, a 1600 metres d’altura, una formatgeria. El treball feixuc d’aquests últims 4 anys arriba ara un punt sense retorn; cal dotar les instal·lacions d’energia elèctrica, mitjançant un sistema de plaques fotovoltaiques i plaques solars tèrmiques. I per aconseguir-ho han posat en marxa una campanya de crowdfunding (mecenatge) a través de la pàgina web verkami (adreça: https://www.verkami.com/projects/18091-llum-verda-a-montmelus).

montmelus02

L’Helena, el Nil, el Xavi, l’Elisenda i el Dani, al camí d’accés a la formatgeria de Montmelús. Foto: propi

El projecte de formatgeria a Montmelús -que encara no té nom comercial- l’han impulsat, sobretot aquests últims mesos, cinc joves de Barcelona i Alàs. Són l’Helena, el Dani, el Nil, l’Elisenda i el Xavi. Ja compten amb una quarantena de cabres i la seva idea és començar a fer formatges aquesta tardor. El primer pas és fer producte fresc però amb la voluntat de produir formatge madurat amb el pas del temps. “Ja hauríem volgut començar però no tenim les condicions per fer-ho. Ens cal fer arribar l’energia. Hi estem treballant i ja tenim algunes solucions aplicades però no és suficient”, explica l’Helena.

La campanya de crowdfunding “Llum verda a Montmelús”, va començar fa 10 dies i ja tenen més d’un centenar de mecenes que han aportat uns 6.000 euros. Els responsables del projecte agraeixen la solidaritat rebuda: “no ens queda més que seguir esforçant-nos i donar el màxim. Seguim!”. En realitat, el projecte global necessita d’uns 10.000 euros.

montmelus01

El ramat, aquest matí, a la vall de Montmelús. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Les aportacions del particulars es fan a canvi de recompenses i n’hi ha una quinzena que van des dels 5 euros als 1.000 euros. Totes les recompenses es podran gaudir a partir de l’any vinent i consisteixen en visites guiades, en tastos i berenars, en una excursió als Estanys de Malniu, en cistelles de productes làctics o de l’hort ecològic de l’explotació, una jornada formatgera a Montmelús o en l’apadrinament d’una cabra, entre altres.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s