Creix el nombre de participants a la Ruta de la Cerdanya

jesús varela01

Jesús Varela, director de la Ruta de la Cerdanya, aquest dimecres, a les instal·lacions del Club Hípic Cerdanya i, més concretament, davant la pista de sorra de sílice. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

La Ruta de la Cerdanya, que comença aquest divendres i que finalitzarà el proper 20 d’agost, ha multiplicat per quatre el nombre de participants inscrits en relació a l’any anterior. Les inversions realitzades a la nova pista d’entrenament -pista de sorra de sílice-, en el manteniment de les instal·lacions i en l’ampliació d’estables disponibles (lloguer), ha fet que s’hagi passat de la cinquantena de cavalls de l’any anterior als més de 250 animals en la present edició i que s’hi hagin inscrits un total de 130 genets.

La 18a edició de la Ruta de la Cerdanya presenta més novetats. A banda de les inversions que s’han portat a terme, també s’ha concentrat la competició en els salts d’obstacles (la competició de doma es recuperarà l’any vinent) i també hi ha hagut un canvi en la direcció del certamen. L’actual president de la Ruta de la Cerdanya -que substitueix a Josep Manuel Llanza-, és Jesús Varela, membre destacat de la Federació Espanyola d’Hípica i que ha estat campió infantil i juvenil en la modalitat de salts i ha format part de l’equip sènior júnior en els campionats d’Europa.

ruta de la Cerdanya 17-01

Un genet durant una de les proves de salts de la Ruta de la Cerdanya de l’edició de l’any passat. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

“Ja fa 11 anys que sóc fidel a la Ruta de la Cerdanya. Ara assumeixo la responsabilitat de l’organització amb molt d’entusiasme i molta il·lusió. S’hi ha hagut de fer una inversió important però el retorn ha estat immediat. Amb la nova pista d’entrenament, que fa 60×70 cm, de sorra de sílice, hem fet un pas endavant i ja hem recuperat molts genets que havien deixat de venir”, explica Varela. “Aquesta prova té molt futur. Es fa en unes bones instal·lacions, en un lloc idíl·lic com és la Cerdanya, que disposa d’una bona gastronomia i de bons equipaments hotelers. Aquest any, sense fer molt, ja hem guanyat molta participació. Estic segur que l’any vinent encara serà molt millor”, ha manifestat a DCerdanya, el director de la prova.

Varela destaca que les inversions que s’han fet són una mostra de la confiança de futur que hi ha dipositades en la Ruta de la Cerdanya. Per a l’any vinent es recuperarà la prova de doma i es vol implantar, a més, el concurs complet (que fa el seu recorregut per camps annexes amb diferents salts). També, a curt termini, es vol obrir la prova a nivell internacional i incorporar la Ruta de la Cerdanya en el calendari de competicions internacionals i obrir les proves als genets francesos, italians i portuguesos, principalment.

ruta de la Cerdanya 17

Un genet i el seu cavall, durant la competició de l’edició passada, a les instal·lacions del Club Hípic Cerdanya. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Actualment, la Ruta reparteix premis per valor de 50.000 euros. Varela destaca el suport de l’Ajuntament de Puigcerdà i de la Federació Catalana d’Hípica. El seu president, Emili Zegrí, ha confirmat la seva presència en una de les moltes jornades, en l’acte de lliurament de premis.

El director de la prova reconeix que la Cerdanya és una marca molt ben valorada entre els esportistes i aficionats del món del cavall i recorda que la Ruta de la Cerdanya és una activitat que beneficia al sector de l’hostaleria, la restauració i el comerç de la comarca.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s