GrataCool, l’empresa cerdana que transforma i comercialitza la gavarrera, es presenta en societat a Alp

Després de mesos de treball ha arribat l’hora de la veritat per a Emma Roca. Ella, i els seus altres dos socis de viatge, han impulsat l’empresa GrataCool que es dedica a la transformació i comercialització de la gavarrera o garravera. I aquest dissabte 1 d’agost, al matí, al Caprabo de la localitat d’Alp, faran la presentació dels productes elaborats amb la massa o la pols del fruit del roser silvestre i que, a partir de la data, ja es trobaran a la venda.

emma roca

L’empresària Emma Roca, aquesta setmana, a les instal·lacions que GrataCool té a Talló, a Bellver de Cerdanya. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

L’acte començarà a les 11 del matí per a tots aquells que vulguin córrer amb la bioquímica i corredora de muntanya. Es farà un recorregut al voltant d’Alp, tot resseguint el camí de la Molina. Després, a les 12, es farà la presentació dels productes: són les hamburgueses de vedella i mixta de Casa Tió, els gelats (fins a cinc gustos) de Pyreneum amb massa de gavarrera i, finalment, la pols del fruit (que es pot combinar amb làctics, amanides entre moltes altres possibilitats), en envasos de 100 grams i 150 grams. La presentació anirà acompanyada de tastos gratuïts d’aquests productes per a tots aquells que vulguin assistir-hi.

Roca explica que la gavarrera té tres propietats destacades: és antioxidant, és antiinflamatori i analgèsic. “A més, és un producte de proximitat, responsable amb l’entorn i que té un impacte social i econòmic a la zona”, afirma. La gavarrera, com detalla la pàgina web de GrataCool –www.gratacool.com-, és la vitamina C de la muntanya i el seu consum està recomanat per a la salut, per a l’esport i per a la nutrició.

gavarrera seca còpia

Fruits del roser silvestre, la gavarrera, a les mans de Roca. Foto: Jordi Pardinilla

Gran interès

Empreses, productors i cuiners ja han expressat la seva intenció de treballar amb GrataCool. Per ara, que es puguin anunciar, se sap que la formatgeria del Molí de Ger vol treure al mercat dues varietats de formatges amb pols i massa de gavarrera. També s’estan fent proves amb els iogurts de la formatgeria de Llívia. I cuineres de renom com ara Carme Ruscalleda, Ada Parellada o Montse Vallory, faran proves per incorporar la massa de la gavarrera en els seus plats i salses.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s