Productors agroalimentaris de Cerdanya s’obren al turisme aquest agost

Pagesos i ramaders de la Cerdanya obriran, aquest estiu, les portes de les seves explotacions i instal·lacions per ensenyar-les a les persones interessades en conèixer, de primera mà, els processos i el treball que hi ha darrera d’un formatge, d’una vedella ecològica o d’un iogurt, per posar uns exemples. Aquesta serà una iniciativa pilot que arrenca ara, aquests dies, i que finalitza amb el mes d’agost vençut. La idea és crear un producte turístic lligat a la producció agroalimentària cerdana, en una experiència similar o inspirada en el programa de Benvinguts a Pagès, i que pretén tenir continuïtat en el temps.

calgrauet01 còpia

Gerard Garreta, a Cal Grauet de Saga, ara fa uns mesos. Foto: Jordi Pardinilla

Les explotacions que participen, i que han acceptat incloure’s en el programa, són: Cal Grauet, de Saga (explotació d’ous ecològics); Cal Calsot, de Montellà (vedella ecològica); el Mas Cal Gintó, de Mosoll (producció diversificada); Ca l’Alzina, de Puigcerdà (explotació de vaques de llet i producció de iogurts); Cal Miquel, d’Éller (formatgeria, de nom comercial 30 cabres); el Verger Cerdà, de Prullans (hort de permacultura, amb productes hortícoles ecològics); Cal Perna, d’Isòvol (horts i mel) i, finalment, la Vinya, de Llívia (cultiu de la vinya en alçada).

30cabres01

La Sara i el Miquel Àngel, a Cal Miquel, d’Éller, a Bellver de Cerdanya, aquesta setmana. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Les inscripcions es poden fer a qualsevol de les oficines de turisme de Cerdanya: Turisme Cerdanya, Oficina de Turisme de Puigcerdà, Oficina de Turisme d’Alp, Centre de Talló i Patronat del Museu de Llívia.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s