El Puigcerdà Music Festival es presenta enguany amb moltes novetats

La capital de la Cerdanya organitza un any més el Puigcerdà Music Festival. És la cinquena edició d’un certamen que aplega joves talents musicals d’arreu del món que participen en un intens programa de formació que ofereixen músics de renom internacional. Alumnes i professors combinen aquesta formació amb concerts públics, gratuïts alguns d’ells, en diferents poblacions de la Cerdanya.

festibval01

Un dels concerts oferts en l’edició de l’any passat, a Sallagosa. Foto: Associació Puigcerdà Músic

Aquesta edició arriba carregada de novetats. Una d’elles és la creació de l’Orquestra del Festival que cada any, com és lògic, tindrà músics i directors diferents. També cal destacar que el Festival comptarà aquesta edició amb un institut de música de cambra. I l’última de les novetats és que per primera vegada l’organització ha establert una beca per a l’alumne de l’escola municipal de música Issi Fabra de Puigcerdà que ha obtingut el millor expedient acadèmic. En aquest cas, l’alumna de violí Ariadna Perelló de Puigcerdà s’integrarà al programa de formació d’aquests dies del Festival. La resta dels alumnes de l’escola municipal tenen un preu avantatjós per assistir als concerts.

19990310_1715637365132779_4482387850907356033_n

Programació dels concerts d’aquesta edició del Puigcerdà Music Festival. Foto: Associació Puigcerdà Músic

El Puigcerdà Music Festival se celebra del 9 al 21 d’agost. La formació es fa a l’escola municipal i els concerts, que enguany seran 9, es fan a diferents indrets de la comarca: a la Sala de Congressos del Museu de Puigcerdà, altres dos a la mediateca de Sallagosa i un darrer al Xalet del Golf de Bolvir. Dels concerts, quatre són gratuïts i la resta tenen preus que oscil·len entre els 12 i els 20 euros. Les entrades es poden comprar a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà o a través dels webs codetickets.com o puigcerdamusic.com.

Alumnes d’arreu del món
En total, el Festival aplegarà 24 alumnes que provenen de 9 països diferents. Arriben dels Estats Units, Mèxic, Xina, Corea del Sud, Israel, Rússia, Itàlia i Espanya, a banda dels talents del país. I hi haurà 7 músics de talla mundial que dirigeixen la part formativa: dos de violí, quatre de piano i un de violoncel. Entre aquests, destaca la pianista russa Oxana Yablonskaya, resident habitual a la Cerdanya. L’organització del Festival va a càrrec de l’Associació Puigcerdà Músic de la qual n’és president el reconegut director d’orquestra i violoncel·lista, Dmitry Yablonsky.

oxanayablonsakya

La pianista Oxana Yablonskaya, en una edició anterior del Festival, en una de les masterclass més concorregudes del certamen. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

El pressupost del Festival es cobreix en bona part per les inscripcions dels alumnes i les subvencions que atorga l’Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s