GrataCool aixeca molta expectació i interès en la seva presentació a Alp

L’empresa cerdana GrataCool ha fet aquest matí de dimarts -1 d’agost- la seva presentació oficial en un acte que s’ha realitzat al Caprabo d’Alp i que ha aixecat molta expectació i l’interès de desenes de persones que no s’ho han volgut perdre. GrataCool, amb seu a Bellver de Cerdanya, està dedicada a la transformació i la comercialització de la gavarrera (garravera, a Cerdanya), en una iniciativa empresarial que lidera la bioquímica i esportista Emma Roca.

gratacool03web

Molts s’han interessat pel tast dels productes. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

La gavarrera és el fruit del roser silvestre i es troba, de forma habitual, a tot el Pirineu. GrataCool recol·lecta aquest fruit i en produeix massa o pols del fruit que després ven i comercialitza per separat o mitjançant productes. Segons recordava Roca, aquest dimarts, la gavarrera té tres propietats destacades: és antioxidant, és antiinflamatori i analgèsic. “A més, és un producte de proximitat, responsable amb l’entorn i que té un impacte social i econòmic a la zona”, explicava a les persones que han estat presents a l’acte. La gavarrera és la vitamina C de la muntanya i el seu consum està recomanat per a la salut, per a l’esport i per a la nutrició. Es pot obtenir més informació a http://www.gratacool.com.

gratacool02web

Emma Roca fa la presentació dels productes i de GrataCool, aquest dimarts. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

La presentació de GrataCool -empresa està formada per tres socis, tots ells de Cerdanya-, ha consistit en la degustació de productes elaborats amb la massa i la pols de gavarrera. Així, s’ha pogut fer un tast d’hamburgueses de vedella i mixta de Casa Tió, els gelats de Pyreneum (fins a cinc gustos) i, finalment, la pols del fruit (que es pot combinar amb làctics, amanides entre moltes altres possibilitats), que es ven en envasos de 100 grams i 150 grams.

Roca manifestava aquest dimarts la seva satisfacció per la gran acollida que ha tingut l’acte. “Hi ha hagut molta gent que em reconeixia que no sabien res de les propietats de la gavarrera. Al·lucinen quan els ho expliques”, afirma l’esportista. “També m’he trobat altres persones que recordaven com la padrina n’havia fet melmelada. D’això fa molts anys”, ha dit.

gratacool01web

Imatge general de l’acte d’aquest dimarts a Caprabo. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Més productes i més utilitats

Empreses, productors i cuiners ja han expressat la seva intenció de treballar amb GrataCool. Aquest matí, els responsables de GrataCool explicaven que la formatgeria del Molí de Ger vol treure al mercat dues varietats de formatges amb pols i massa de gavarrera. També s’estan fent proves amb els iogurts de la formatgeria de Llívia. I cuineres de renom com ara Carme Ruscalleda, Ada Parellada o Montse Vallory, faran proves per incorporar la massa de la gavarrera en els seus plats i salses. També hi està interessada la indústria cosmètica, segons avançava Roca al públic que ha assistit a la presentació.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s