Das es dota de més aparcaments i d’una nova plaça a tocar de la Casa del Comú

El municipi de Das invertirà prop de 80.000 euros en les obres de dues noves zones d’aparcament, d’un espai lúdic i d’esbarjo i d’una nova plaça enjardinada amb bancs, de 2.400 metres quadrats, al costat de la Casa del Comú (banda muntanya). De fet, totes les noves obres es concentren a banda i banda d’aquest edifici emblemàtic, segons ha explicat l’alcalde de Das, Enric Laguarda.

lluís mas - enric laguarda - Das

El regidor Lluís Mas i l’alcalde de Das, Enric Laguarda (dreta), amb un dels plànols de la zona on s’hi actuarà en breu. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Un dels dos aparcaments que s’habilitaran en les properes setmanes -ja està feta la redacció del projecte-, començarà en breu i es construirà entre el vial dels accessos al Túnel del Cadí i la Casa del Comú. L’espai afectat serà, en concret, una franja de terreny paral·lela a la carretera i que tindrà accés i sortida amb dos vials nous que es faran en la nova àrea urbanitzada (espai triangular que delimiten la carretera del Túnel C-162, el Passeig de Rossend Arús i el carrer Pujador).

El nou aparcament tindrà capacitat per a uns 70 vehicles. L’espai de pàrquing serà anivellat i el ferm serà cobert de grava. El segon dels aparcaments queda a l’altra costat de l’edifici de l’ajuntament, a tocar del camí dels Perers (a la banda de Sanavastre). Aquest espai, per a uns 25 cotxes i que ja es troba en funcionament, s’ha pogut habilitar gràcies a la cessió del terreny que ha fet la seva propietària, Rosa Pons Carrera. Aquests nous aparcaments s’afegeixen a la zona de pàrquing per a 20 cotxes que es va posar en funcionament fa un un any, propera a la plaça Major, que també va ser possible gràcies a la cessió del terreny del seu propietari, veí de Das, Lluís Ignasi Pons Casademunt.

aparcament Perers - Das

La nova àrea d’aparcament al carrer dels Perers. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Cessió d’altres espais

L’actual equip de govern ha aconseguit també la cessió d’un altre parcel·la de Rosa Pons Carrera, entre el camí dels Perers i el Passeig Concepció Carrera, que queda just a tocar de l’edifici consistorial. Aquest espai es convertirà en una gran àrea polivalent, d’esbarjo i lúdica, segons ha dit Laguarda. “Això ens permetrà condicionar-lo com una zona d’esbarjo. I un equipament que voldríem posar en aquest espai és un camp de futbol de dimensió reduïda”, ha manifestat Laguarda.

Nova plaça

Un altre actuació destacada és la nova plaça que s’urbanitzarà en l’espai que hi ha entre la carretera C-162 i l’Ajuntament. Un espai de 2.400 metres quadrats, on s’hi instal·laran bancs, zona arbrada, terra de sauló i paviment de cautxú. El nou aparcament i la plaça canviaran la imatge d’aquesta zona i mostrarà un espai ordenat, a diferència de l’estat actual. La plaça disposarà d’un parc de salut. Les obres podrien començar aquest mes de setembre.

Das - zona urbanitzar

Espai entre la carretera C-162 i la Casa del Comú, on s’hi faran nous aparcaments i una nova plaça. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s