Aaron Martínez, l’alumne que no s’ha perdut cap edició del Puigcerdà Music Festival

aaron martinez

El pianista mexicà, Aaron Martínez, aquesta tarda, a Puigcerdà. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

El pianista mexicà Aaron Martínez, de 23 anys, inicia la ronda dels concerts que estan programats dins del calendari del Puigcerdà Music Festival, aquest dimecres dia 9 d’agost, a dos quarts de 10 de la nit, al Museu Cerdà. Aquest jove talent, guanyador de la competició del Festival de l’edició de l’any passat, és l’únic dels alumnes, dels que han passat per aquest certamen, que no s’ha perdut cap de les edicions organitzades. Amb aquest, porta cinc anys consecutius venint de Mèxic, i més concretament de Monterrey, per perfeccionar els coneixements adquirits. La seva voluntat es dedicar-se plenament a la música, primer com a solista de piano i, més endavant, com a professor.

“Vaig triar el Festival de Puigcerdà perquè volia que la meva professora, en aquesta fase del meu aprenentatge, fos l’Oxana Yablonskaya. Li tinc una gran consideració. És una pianista de gran talent que a més, sap explicar-te i inculcar-te els seus coneixements. Això, no tothom ho sap fer”, afirma Martínez. “Després, és clar, a més, m’he trobat que l’escenari on es desenvolupa el Festival és fantàstic. Puigcerdà i la Cerdanya m’agraden molt. Hi ha calma per poder treballar correctament. I les instal·lacions de l’escola estan molt bé. I ja porto, amb aquest any, cinc edicions seguides venint a Puigcerdà”, diu Martínez, amb un ampli somriure dibuixat als llavis.

aaron martinez02

Martínez amb l’Oxana Yablonskaya, a la sortida de l’Escola Municipal de Música de Puigcerdà, ara fa dos anys. A la dreta, Alex Volchonok, marit de l’Oxana. Foto: A.M.

Martínez, que va començar a interessar-se per la música i el piano a l’edat de 13 anys, practica sis hores diàries. Reconeix que és una “mica sacrificat” però que la recompensa “val la pena”. Schumann, Rakhmàninov o Chopin són els compositors que prefereix. El pianista serà el protagonista d’aquest primer concert del Festival que, per cert, és d’entrada lliure.

El Puigcerdà Music Festival i les novetats

La present edició, que comença aquest dimecres i manté la seva activitat fins el dia 21 d’agost, està carregada de novetats. Una d’elles és la creació de l’Orquestra del Festival que cada any, com és lògic, tindrà músics i directors diferents. També cal destacar que el Festival comptarà aquesta edició amb un institut de música de cambra. I l’última de les novetats és que per primera vegada l’organització ha establert una beca per a l’alumne de l’escola municipal de música Issi Fabra de Puigcerdà que ha obtingut el millor expedient acadèmic. En aquest cas, l’alumna de violí Ariadna Perelló de Puigcerdà s’integrarà al programa de formació d’aquests dies del Festival.

Els concerts, que enguany seran nou, es fan a diferents indrets de la comarca: a la Sala de Congressos del Museu de Puigcerdà, altres dos a la mediateca de Sallagosa i un darrer al Xalet del Golf de Bolvir. Dels concerts, quatre són gratuïts i la resta tenen preus que oscil·len entre els 12 i els 20 euros. Les entrades es poden comprar a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà o a través dels webs codetickets.com o puigcerdamusic.com.

oxanayablonsakya

La pianista Oxana Yablonskaya, en una edició anterior del Festival, en una de les masterclass més concorregudes del certamen. Al fons, Aaron Martínez. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Alumnes d’arreu del món
En total, el Festival aplegarà 24 alumnes que provenen de 9 països diferents. Arriben dels Estats Units, Mèxic, Xina, Corea del Sud, Israel, Rússia, Itàlia i Espanya, a banda dels talents del país. I hi haurà 7 músics de talla mundial que dirigeixen la part formativa: dos de violí, quatre de piano i un de violoncel. Entre aquests, destaca la pianista russa Oxana Yablonskaya, resident habitual a la Cerdanya. L’organització del Festival va a càrrec de l’Associació Puigcerdà Músic de la qual n’és president el reconegut director d’orquestra i violoncel·lista, Dmitry Yablonsky.

El pressupost del Festival es cobreix en bona part per les inscripcions dels alumnes i les subvencions que atorga l’Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s