Els treballadors de l’Ajuntament de Puigcerdà s’oposen al canvi de mútua

L’assemblea de treballadors de l’Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat, per 44 vots a favor i 1 abstenció, mantenir-se amb la mútua actual (Asepeyo) i ha rebutjat el canvi de mutualitat que, a la pràctica, ja havia incorporat l’actual equip de govern de l’ajuntament de la capital de la comarca. La mesura s’havia pres de forma “unilateral” i “sense haver-ho parlat o consensuat prèviament amb els treballadors”, han expressat fonts dels treballadors municipals.

ajuntament02

Vista parcial de la façana de l’edifici de l’Ajuntament de Puigcerdà. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

A l’assemblea de treballadors s’ha posat en evidència que l’acció del govern local, amb el canvi de mútua, no s’ajustava a la legalitat ja que una modificació d’aquestes característiques s’ha de fer seguint un protocol: primer, cal un informe que justifiqui les raons del canvi i, després, l’acord amb els treballadors ja que el comitè ha de fer un informe preceptiu. Amb aquests passos previs, cal posteriorment adreçar-se a la Seguretat Social que accepti la modificació, han explicat aquestes fonts. “Aquests tràmits no s’havien fet i la decisió de canviar de mútua ha estat unilateral per part del govern”, han detallat.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que la modificació de mútua es va fer pensant en la “comoditat dels treballadors” ja que el canvi suggerit permetia als empleats ser atesos “aquí, a Puigcerdà, sense necessitat de traslladar-se a Berga o Manresa”. “Ens semblava una mesura lògica, però si els treballadors no ho han valorat de la mateixa forma, tornem a la situació anterior i ja està”. Piñeira no ha volgut entrar en altres consideracions i s’ha limitat a dir que “la decisió dels treballadors, en aquest cas, no és vinculant. Nosaltres la farem vinculant, però”.

Val a dir que el canvi de mútua no afecta el cost per a l’Administració municipal ja que sempre és el mateix, sigui quina sigui la mutualitat triada. La modificació impulsada pel govern local rescindia el contracte d’Asepeyo (la mútua d’anys a l’Ajuntament de Puigcerdà), per la Mútua Intercomarcal.

D’una plantilla d’uns 110 treballadors, entre fixos i temporals, funcionaris o laborals, hi han assistit 45 persones, en representació de la pràctica totalitat dels serveis municipals. Així, a l’assemblea, hi ha hagut treballadors de la llar d’infants, de l’escola de música, d’administració de la casa, de la policia local, de la brigada municipal i de la zona blava, entre altres.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s