Puigcerdà reforça la vigilància nocturna amb més policies locals

Puigcerdà reforça, des d’aquest divendres, la vigilància nocturna amb més agents de la policia local, segons ha avançat l’alcalde de la localitat, Albert Piñeira, a DCerdanya. El president municipal ha detallat que a partir d’aquest cap de setmana hi haurà fins a 5 agents de la policia local fent tasques de control i vigilància a la nit, durant els caps de setmana. Actualment n’hi ha 2. Aquesta iniciativa del govern local es mantindrà fins a últims de l’estiu.

poli01

Un control de la policia local a Puigcerdà. Foto: Emili Gimènez.

La mesura arriba coincidint amb un escrit publicat al facebook municipal d’un veí que es queixava del soroll que els “joves” generen a les nits, segons afirmava, i que ha generat un cert debat a la xarxa. Piñeira ha volgut deixar clar que la proposta del govern no té res a veure amb aquesta crítica i ha manifestat que “aquesta és una qüestió que em preocupa molt”. I, en aquest sentit, ha destacat tota una sèrie d’iniciatives que s’han posat en marxa aquests últims mesos. “Els bars musicals i discoteques, a la zona d’oci a Puigcerdà, tanquen una hora abans. Hem tancat dos locals i un tercer té obert un expedient per sorolls. A més, tenim el reforç, en caps de setmana, dels Mossos d’Esquadra -ARRO, efectius policials en casos puntuals-. Penso que el govern local està entomant aquesta qüestió amb fermesa però cal ser conscients que no és fàcil de resoldre”, ha dit. A banda d’ampliar els efectius en la vigilància nocturna, Piñeira ha explicat que s’està treballant la possibilitat d’establir convenis amb altres policies locals de Catalunya que permetrien que agents d’altres poblacions poguessin venir a fer servei de vigilància a Puigcerdà.

Implacables en el 2019

Piñeira no s’ha mossegat la llengua quan se li ha demanat per la moratòria dels bars musicals en la zona d’oci que finalitza el març de 2019. “S’aplicarà la mesura. No hi haurà peròs. El març del 2019 els locals que no hagin buscat alternatives hauran de tancar. Aquest és l’acord i així el farem complir. No hi haurà excepcions. Està clar que la convivència entre l’oci d’uns i el descans veïnal és molt difícil. La solució passa per portar aquest oci a zones més allunyades del nucli de població”. En aquest àmbit, Piñeira recorda que ha estat el govern que ell presideix qui va fer una modificació del planejament urbanístic per permetre que es pogués instal·lar locals d’oci en àrees industrials. “Hem donat una alternativa als locals i bars musicals”, ha insistit.

Plantilla de la policia local

El president municipal ha volgut recordar que la policia local “no només està pendent de l’àrea d’oci nocturn. També han d’atendre controls d’alcoholèmia, baralles, robatoris, fets de violència domèstica. I tenim una plantilla dimensionada per la població que som. Ni a Puigcerdà podem vigilar tots els racons, ni a Barcelona ho pot fer la policia d’allí”, ha expressat. Finalment, Piñeira ha demanat que cal una reflexió més profunda de tots plegats. “L’administració no té eines per intervenir en casos com el fet que hi hagi menors d’edat, a les 4 de la matinada, fent botellons al carrer. Hauríem de pensar-hi. Que un menor estigui al carrer a les 4 de la matinada no és delicte”, afirma.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s