L’Ajuntament de Puigcerdà estrena vehicle elèctric

L’Ajuntament de Puigcerdà estrena aquests dies un nou vehicle: un cotxe elèctric. És un vehicle cedit a l’ajuntament per la Diputació de Girona que ha signat un conveni amb l’empresa automobilística. Es tracta del model de la firma Nissan (E-NV200 EVALIA), amb una autonomia d’uns 150 quilòmetres i una despesa calculada, aquests primers dies de proves, d’1,5 euros euros diaris. La valoració inicial és molt satisfactòria, segons han explicat des de l’ajuntament. El vehicle, que va arribar la setmana passada, és utilitzat bàsicament per les tasques de la brigada municipal i estarà un mes a proves. “Al final, valorarem la idoneïtat d’introduir-lo o no als serveis municipals”, ha explicat l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

cotxe electric01

Francisco García, responsable de la Brigada Municipal, i l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, a l’interior del vehicle elèctric. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

D’altra banda, com ja s’havia informat fa uns dies, Puigcerdà disposarà d’un punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, amb una inversió de 68.000 euros dels quals, 46.000 euros són aportats per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i la Diputació de Girona. L’estació es situarà a l’entrada de Puigcerdà, al parc dels Quatre Camins, a tocar del polígon industrial de Sant Marc. Piñeira ha manifestat que també s’està estudiant la possibilitat de posar un nou punt de recàrrega semi ràpida, de 16.000 euros, a la plaça del Rec, pel qual s’espera que se’ls concedeixi la subvenció que s’ha demanat.

cotxe electric02

Vista lateral del vehicle elèctric que està cedit aquests dies a l’Ajuntament de Puigcerdà. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Piñeira ha reconegut que hi havia una demanda de veïns que li reclamaven la posada en funcionament d’aquest servei. “Fins i tot, hi ha qui ens demana un punt de recàrrega per a vehicles que funcionen amb gas natural comprimit. I estem estudiant si és possible instal·lar un punt de servei”, ha indicat.

cotxe electric03

Espai on s’ubicarà l’estació de recàrrega ràpida a Puigcerdà. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Montellà i Martinet estrena punt de recàrrega

El primer municipi de la Cerdanya que tindrà una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics serà el de Montellà i Martinet. L’instal·la, de forma gratuïta pel municipi, la Productora Eléctrica Urgelense S.A. (PEUSA). “L’Ajuntament només ha hagut de cedir l’espai. Ells s’han fet càrrec de la resta, tan de l’obra civil que s’ha hagut de fer com de l’estació”, ha explicat Josep Castells, alcalde de Montellà i Martinet. La voluntat és inaugurar aquest punt de recàrrega aquest mes d’agost.

puntVehicle4

Punt de recàrrega de la Seu d’Urgell, idèntic al que s’instal·la aquests dies al nucli de Martinet. Foto: PEUSA.

Aquesta empresa (és la comercialitzadora d’Hidroelèctrica del Valira SL), ja va ubicar un punt de recàrrega a la Seu d’Urgell. El servei de l’estació de Martinet, que estarà ubicada a la plaça del Tornall (ocupa un espai d’uns 30 metres quadrats), té la peculiaritat que permet la recàrrega de dos vehicles a la vegada, però també de bicicletes i telèfons mòbils. “I, pel moment, durant uns mesos, el servei serà totalment gratuït”, ha explicat Castells.

COL·LABORADORS DCERDANYA:

anunci Tyrovol

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s