13 morts i un centenar de ferits en l’atemptat de Barcelona

ACN/Altres mitjans/DCerdanya.- 13 víctimes mortals i un centenar de ferits de diferent consideració és el balanç oficial de l’atemptat terrorista que hi ha hagut aquest dijous a la tarda a les Rambles de Barcelona, segons ha informat Protecció Civil. Els fets han tingut lloc cap a les cinc de la tarda, quan una furgoneta ha recorregut prop de 600 metres per la concorreguda artèria barcelonina atropellant tothom qui trobava al seu pas. Els ferits han estat atesos en una quinzena de centres hospitalaris.

atemptat BCN

Vista parcial de l’atemptat d’aquest dijous a Barcelona. Foto: EuropaPress

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat 40 unitats per atendre els afectats. El Departament d’Interior i l’Ajuntament de Barcelona han habilitat un centre d’atenció als familiars de les víctimes mortals a la seu del Cuesb. Als afectats se’ls atén en un hotel habilitat a tal efecte. Creu Roja ha col·laborat subministrant aigua a les persones confinades en els locals i edificis de la zona més propera a l’atac.

Estat islàmic
El grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat l’atemptat d’aquest dijous a Barcelona, segons recull la seva agència de notícies, Amaq i difon la premsa internacional. Estat Islàmic ha assumit la responsabilitat per l’atac a la Rambla. El grup terrorista ha assegurat que els seus seguidors han comès l’atemptat seguint la crida de l’organització per colpejar els “països de la coalició”. Estat Islàmic proposa des de fa mesos als seus seguidors atemptar contra civils en ciutats occidentals utilitzant tota mena de vehicles. “Els autors de l’atac a Barcelona són soldats d’Estat Islàmic i han dut a terme l’operació en resposta a la crida contra els països de la coalició”, ha assegurat l’agència d’Estat Islàmic.

Controls i col·lapse

Els Mossos d’Esquadra han activat diferents controls de sortida a la ciutat de Barcelona, fet que ha provocat el col·lapse circulatori, principalment a les rondes de la capital catalana. Els controls de la policia catalana també s’han realizat a diferents punts de Catalunya, com ara a Puigcerdà. A la capital de la Cerdanya s’han registrat cues a les carreteres que desemboquen a la rotonda ubicada a l’antga duana, bàsicament.

cues controls

Cues de cotxes abans d’arribar a la rotonda de la plaça d’Europa i a l’antiga duana de Puigcerdà. Foto: DCerdanya·Jordi Pardinilla

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s