Cerdanya s’afegeix a les mostres de rebuig per l’atemptat de Barcelona i Cambrils

mostra puigcerda

Convocatòria dels cinc minuts de silenci que s’ha realitzat, aquest migdia, a la plaça de l’Ajuntament de Puigcerdà. Foto: Emili Giménez

Cerdanya s’ha afegit, aquest migdia, a les mostres de rebuig que s’ha organitzat a la pràctica totalitat del territori català, per l’atemptat que van patir ahir Barcelona i Cambrils i que han deixat 14 morts -13 a Barcelona i 1 al municipi del Baix Camp- i més d’un centenar de ferits de diferent consideració.

L’atac terrorista, que ha estat reivindicat per Estat Islàmic, es va produir a les cinc de la tarda d’aquets dijous a Barcelona i passada mitjanit -la matinada d’aquest divendres- a la localitat de Cambrils. Els Mossos d’Esquadra han detingut ja a quatre persones presumptament vinculades als fets -una a Alcanar i tres a Ripoll-. En aquests moments, però, la prioritat està en la captura de Moussa Oukabir Soprano, de 17-18 anys, i germà petit d’un dels detinguts de Ripoll, que s’ha fet escàpol. Segons les primeres investigacions, aquest jove hauria estat el conductor de la furgoneta que ahir va provocar les víctimes a les Rambles de Barcelona. Val a dir que en les operacions policials dels Mossos d’Esquadra, els agents han pogut intervenir amb diligència a Cambrils, aquesta matinada, i s’han abatut cinc terroristes. Malgrat la ràpida actuació policial, es van haver de lamentar sis ferits, un dels quals ha mort aquest matí de divendres com a conseqüència de les ferides per arma blanca.

mostra das

Concentració davant l’Ajuntament de Das, aquets migdia. Foto: Ajuntament de Das

Els ajuntaments de la Cerdanya, altres institucions, com ara l’Hospital de Cerdanya i la Fundació Hospital de Puigcerdà i empreses, han mostrat aquest migdia el seu rebuig a l’atac terrorista. De la mateixa forma, han volgut solidaritzar-se amb les víctimes de l’atemptat. Cal dir que aquest divendres, a Llívia, es farà l’ encesa d’un crespó format per espelmes, a les 21 hores. Es llegirà, novament, un manifest de rebuig pels atemptats i l’ orquestra Amadeus Cambra de Polònia, tocarà el cant dels ocells.

espelmes llivia

El crespó format per espelmes que s’encendrà aquesta nit a Llívia. Foto: Elies Nova

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s